Perili Bir Otelde Kalmak İster Miydiniz?

Tequendama Şelaleleri  Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın 30 km güneybatısında yer alan çok önemli bir turistik cazibe merkeziymiş. 157 metre yükseklikten dökülen suyun ve etrafındaki doğanın oluşturduğu manzara yıllarca turistleri bu bölgeye çekmiş. Ta ki şelaleyi besleyen nehrin kirlenip şelalenin oluşturduğu görüntü bozulana kadar.

İşte bu muhteşem manzarayı izlemeye gelen turistleri ağırlamak için 1924 yılında Hotel del Salto tam da şelalenin karşısına açılmış. Otelden izlenebilen manzara öylesine nefes kesiciymiş ki misafirler saatlerce onu seyredebiliyormuş. Yalnız otelin bulunduğu uçurumdan atlamak suretiyle birçok intihar olayı yaşanmış. Otel bir görüşe göre nehrin kirliliğinden dolayı, başka bir görüşe göre de bu uçurumdan atlayanların hayaletlerinin oteli ele geçirmesinden dolayı 90'lı yılların başlarında kapatılmış.
Halen günümüzde ziyaret edilen bölgede birileri bir kağıt parçası, bir giysi ya da benzeri başka bir şey bulursa bunların intihar eden insanlara ait olduğu düşünülmekteymiş.






Kolombiya hükumeti günümüzde bu oteli bir müze ya da polis merkezi haline getirerek tekrar kullanıma açmayı düşünüyormuş. Sizce de görülmeye değer bir yer değil mi? Bence manzarası hala nefes kesici.
Kaynaklar: eyesoncolombia.wordpress.com - underthemountainbunker.com

4 yorum:

  1. benim de en büyük hayallerimden biri, avrupadaki şatolardan birinde konaklamak..biraz daha genç olsam ve paranormal activityi seyretmemiş olsam burada olurdu ama artık daha hayaletsiz ve ürkünç olmayan bi şato tercihim olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa benim de hayallerimden biri :) İkimiz de yapabiliriz umarım.

      Sil
  2. Aman tanrım diyorum, tam benlik bir yer, bayıldım Sinem teşekkürler, hem öğrendik hemde gördük sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :)Bir gün gidip görmek de nasip olur umarım.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.