Hansel & Gretel

Hepimize çocukken bu masal anlatılmıştır. Babaları tarafından ormana bırakılan çocuklar şekerden yapılmış bir ev görürler ve onu yemeye başlarlar...
Filmimizde de endişe dolu bir anne görüyoruz. Babalarına onları götürmesini söylüyor. Baba da aynen masalda ki gibi çocukları ormana bırakıp gidiyor. Sonrası malum; şekerden yapılmış bir ev ve içeride karşılaşılan cadı. Çocuklar çeşitli boğuşmalar sonucu cadıyı kendi fırınında ateşe vererek ondan kurtuluyorlar.  Sonrasında ise film başlıyor. Gelsin cadılar, gitsin cadılar...
Çocuklar nedenini bilemeseler de cadıların büyülerinden etkilenmiyor. Başlıyorlar şehir şehir dolaşıp cadıları avlamaya. Filmin sonlarında da ailelerinin neden onları bıraktığını ve kendileri hakkında bilmedikleri gerçekleri öğreniyorlar.
Cadıların çeşitliliğine bayıldım. O kadar ilginç tipler vardı ki, izlerken keyiflendim diyebilirim. Ama cadılara yardım eden bir trol vardı ki ona aşık oldum ;)
Bu tatlı şeyin oyuncağını bir yerler de görürseniz ne olur bana haber uçurun. Oyuncağından mutlaka almam lazım.
Trol Edward cadılara hizmet ediyor, birazcık istemeye istemeye. O kadar tatlı ki izlerseniz ona siz de bayılacaksınız. 
Aksiyon ve fantastik film sevenler filmi bayıla bayıla izleyecekler çünkü her zaman karşılaştığımız fantastik filmlerden farklı görüntülerle karşı karşıya kalacaksınız. Tek bir kötü yorum yapacağım; cadılardan birkaç tanesi Yüzüklerin Efendisinde'ki goblinlere benziyorlardı. Onları da birazcık değiştirselerdi ne güzel olurdu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.