Zincirsiz - Django Unchained

Çok tavsiye edildiği için izlemeye başladığım bir film. doğru söylemek gerekirse çok da hevesli değildim ama tek kelimeyle "bayıldım".
İlk defa bir filmin posterinin filmin güzelliğini anlatmakta başarısız olduğunu düşünüyorum. Filmde öylesine renkli karakterler var ki insan izlerken şaşırıp kalıyor. Filmin ilk yarısı normal seyirde ilerlerken ikinci yarısında kan gövdeyi götürüyor. Bir sahne vardı ki ona bakamadım başımı çevirdim o derece iç acıtıcıydı. Yıllar yıllar önce insanlar birbirlerine böylesine işkenceler nasıl yapmışlar akıl almıyor.

Siyah insanların köle olarak yaşayabildiği dönemlerde kelle avcılığı yapan beyaz biri yanına bu siyah insanlardan birini alır. Onunla aranan 3 kardeşi avlamaya giderler ve iş bitince işe birlikte devam etmeye karar verirler.
Dediğim gibi hangi sahnede neyle karşılaşacağınız pek belli olmuyor. eyvah birazdan ortalık karışacak derken kahkahalarla gülerken buluyorsunuz kendinizi. Hele bir atlı grubu var ki eğer filmi izlerseniz bana da yazın. Başlarına çuval geçirmiş bir atlı grup filmin baş karakterlerini öldürmeye gidiyorlar ama ne gidiş :))


Film çok uzun, 2 buçuk saat sürdü. Hatta bir ara Leonardo Di Caprio çıkmayacak herhalde diye düşünmeye başlamıştım ama bir çıktı pir çıktı kendisi. Muhteşem bir karakter canlandırdığı karakter. Herkes çok güzel oynuyor zaten söyleyecek laf yok.



Yalnız o dönemlerde siyahların siyahlara yaptıklarını görmek çok acı. Birbirlerini korumaları kollamaları gerekirken o kadar korkutulmuşlar ki yerlerini koruyabilmek adına bütün kötülükleri yapabilme kapasiteleri varmış gibi görünüyor. 
Filmi kesinlikle izlemelisiniz. Sakın kaçırmayın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.