Kırmızı Su

Kırmızı su, Pamukkale'ye 5 km uzaklıktaki Karahayıt Beldesi içerisinde bulunmaktadır. Bu bölgeden çıkan şifalı suların romatizma, kalp - damar sertliği, tansiyon ve deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Su ılık içildiğinde spazmlı mideyi rahatlattığı, idrar yolu iltihaplarında etkili olduğu da belirtiliyor.


 Sıcak su kuyruğu bekliyoruz ;)

Mutlu son ;)
Bu şifa dolu su her yerden aynı sıcaklıkta çıkmıyor. Bu yüzden özellikle dumanlı bölgeler görürseniz elinizi ayağınızı o bölgeden uzak tutmanızı söylemeliyim. Güzel bir gezintiyi yanıkla uğraşarak harcamak istemezsiniz.
Bu bölgede çıkan su içerisindeki kimyasallar nedeniyle toprak yüzeyinde kırmızı, yeşil ve beyaz renkte travertenler oluşturmuş. Bu da Pamukkale'den çok farklı bir görüntü oluşturuyor. Bu rengarenk travertenler de yaklaşık 900 metrekarelik bir alana yayılmış durumda.
Tarihte Kleopatra'nın da bu bölgeye gelip bu suyun etrafındaki çamurla yıkandığı da söyleniyor. Biz de bunu duyup o çamura bulanmaz mıyız? Bulandık tabii ama usturuplu bir şekilde ;)
Böyle noktasal hareketlerle çamur süründüğümüzü gören annem kollarınıza bacaklarınıza da sürün diyerek bizi geri gönderdi. 
Biz de uygulamaya kaldığımız yerden devam ettik. 
Buradan çıkınca akraba ziyareti yapacağımızdan çok bulanamadık çamura ama yöre halkı ve yerli turistler bildiğiniz çamurun içerisindeydi. Çamura bulanmadan önce iyice yıkanıp temizlenebileceğinizden emin olarak başlamanızı tavsiye ederim. Farklı bir yapısı olduğundan sadece suyla yıkamakla olmuyor. 

Burada keşke bikini getirseydim hüznünü bir kez daha yaşayan beni görüyorsunuz.
Suyu gibi çamuru da birçok şeye faydalıymış. Zaten öyle bir amaç için gidecekseniz etrafında bir sürü turistik yer var. Her birinde size özel havuzlarda, temiz bir şekilde tedavinizi yapabilirsiniz.
Bu bölgeye gitmişken de Pamukkale'ye uğramamak hata olur değil mi? Pamukkale yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Eğlenceli seyahatler dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.