Patpong Gece Pazarı - Bangkok

Bangkok'a gidecek olanların hepsi burayı duymuştur. Zaten Bangkok'a giderken görülecek yerler haricinde herkesin ikinci amacı alışveriş yapmaktır. Çünkü ülkemize göre çok çok ucuza alışveriş yapma imkanları her yerde karşınıza çıkacaktır. Çok büyük markaların birebir taklitlerine burada sahip olabilirsiniz. Ona göre hazırlıklı gitmekte fayda var.
Patpong da bu ikinci amaç için önümüze çıkacak çok önemli pazarlardan biri. Şehrin merkezinde bulunan bu pazar aslında her iki tarafında Tayland'a özgü barların bulunduğu bir cadde üzerine kurulmuş bir pazar. Adı gece pazarı çünkü pazar akşam 8 gibi kurulup gecenin ilerleyen saatlerine dek hatta belki de gün ışıyana dek turistlere hizmet vermek amacıyla açık kalıyor. Pazarı gezerken tezgahların aralarındaki boşluklardan cadde üzerindeki barları görmeniz mümkün ki bence görün.
Dünyanın başka hiçbir yerinde ortasında turistlerin delice alışveriş yapıp, yandaki barlarda, gece kulüplerinde de 'delice' eğlendiği bir ortam zor bulunur. Zira buralardan sadece bir içki içilip çıkılabileceği gibi gecenin çok daha farklı yönlerde ilerlemesi de söz konusu olabiliyor.
Biz alışveriş serüvenimize geri dönecek olursak; Tayland'da alışveriş yaparken pazarlık yapmazsanız olmaz çünkü beğendiğiniz ürünü, satıcının ilk verdiği fiyatın yarısının da altına alma şansına sahipsiniz. Siz ona "How much?" dediğinizde o hesap makinesine fiyatı yazacaktır ve siz de kendi vereceğiniz fiyatı hesap makinesine yazıp cevap vereceksiniz. Ortak bir noktada buluşursanız ne ala, bazen inat çıkabiliyorlar çünkü. Rehberimizin bize bir de öğüdü vardı onu da eklemek isterim. Pazarlık yapın ama çok da abartmayın demişti. Çünkü zaten ilk seferde çoğu bayağı iniyor ama 5-10 baht için pazarlık yapıyorsanız bu TL'ye çevrildiğinde çok komik rakamlara tekabül ediyor. Kendinizi kaybetmeyin demişti. Çok, çok fazla pazarlığı da sevmiyorlar zaten.
Bu pazardan eli boş çıkmak hiç kolay değil, çünkü ilginizi çekecek bir şeyle mutlaka karşılaşacaksınız. Saatler, gözlükler, t-shirtler, şapkalar, çantalar, iç çamaşırları, ... liste uzayıp gider. Özellikle iç çamaşırlarını bu tip pazarlar yerine gezeceğiniz avm lerden alırsanız çok ucuza ama çok kaliteli ürünlere kavuşabilirsiniz. Elektronik cihazlar ve yazılımlar da var. Bizler sonra Singapur'a gideceğimiz için kendimizi burada tehlikeye atmak istemedik. Ne de olsa taklit ürünlerin satıldığı bir pazar. Sonrasında ürünün elinizde kalması ihtimali çok yüksek.
Alışveriş çılgınlığı başlasııınnn ;)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.