Cumartesi Gecesi Ateşi - Saturday Night Fever

Büyük bir heyecanla izlemeye başladığım Cumartesi Gecesi Ateşi'nden beklediğimi alabildiğimi söyleyemeyeceğim. 1977 yapımı filmde 70'lere ait her şeyi görebilirsiniz. Tony (John Travolta), tabiri caizse acayip bir aileye sahip 19 yaşında ergenlik döneminde bir delikanlı ve birlikte takıldığı bir erkekler grubu var. Ailesi tarafından devamlı hor görülen Tony'nin hayattaki en büyük zevki dans etmek. Her cumartesi gecesi gittiği diskoda muhteşem danslarından ötürü ona hayran olmayan genç kız yok. Tabii Tony'den de hiçbirine pas yok :) Taa ki Stephanie'yi görene kadar. 


Stephanie de danstan en az Tony kadar zevk alan genç bir kız. Başta yüz vermese de Tony'le birlikte bir dans yarışma katılmayı kabul ediyor çalışmaya başlıyorlar.
Nesini sevmedin filmin derseniz eğer; dans edilen kısımlar haricinde hiçbir şeyini beğenmedim diyebilirim. Dans sahnelerinde kullanılan figürler dünyada bir akım haline gelmiş figürler tabii ki ve John Travolta'dan izlemek de ayrı bir zevkti. Ailesiyle birlikte olan sahneler ise neredeyse filmi kapatmama neden olacak derecede kötüydü. Hele o anne rolündeki hatunu ekrana girip dövesim geldi. 

Arkadaş grubu ise ayrı bir hikaye, izleyecek olursanız diye anlatmak istemiyorum.
Sırf bir klasik olduğu için kapatmadan sonuna dek sabrettim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.