Kuru Ciltler İçin Bakım Kremi (Ev Yapımı)

Bizim ailede, özellikle anne tarafında kuru cilt problemi mevcut. Bende de zaman zaman pik yaptığı oluyor. Hele Ankara gibi kuru bir memlekette yaşadığımdan daha sık karşılaşır oldum. Çok çok bakım işleriyle uğraşmıyorum fakat yaş oldu 31. Cildime güzel bakmalıyım ki hep olduğumdan daha genç görüneyim ;)
Bu fikirle yola çıkarak, annemin de bana izlettiği bir video sayesinde bu işe giriştim :) Böylece vücudumuzun emdiği bu kremlerden minimum kimyasala maruz kalmasını sağlayacağız.
Öncelikle karşımın Patoloji ve Fitoterapi uzmanı Dr. Elif Güveloğlu tarafından verildiğini belirtmek isterim.
Karışımımız da oldukça basit aslında;
*50 ml susam yağı
*50 ml hindistan cevizi yağı
*25 gr kakao ve shea yağı
*1 standart boy bebek nemlendiricisi (bebek sütü)

Ben bu kez shea yağı bulamayınca yerine argan yağı kullandım. Aynı karışımı bir anneme bir de kardeşime yapacağımdan bir daha ki sefere shea kullandığımda nasıl olduğunu tekrar yazarım. Shea yağı kullandığımda belki kıvamı daha farklı olur.
 Yukarıda gördüğünüz hindistan cevizi yağı. Benmari usulü erirken poz verdi. Hemencecik kendini bırakıyor zaten katı olduğunu görünce endişe etmeyin. Bütün yağları bir kapta buluşturup bir kaşık yardımıyla karıştırmanız gerekiyor. Birbirleri içerisine iyice girmeleri için karıştırma işlemi biraz uzun sürüyor bunu belirtmeliyim.
Sonuç da işte yukarıdaki gibi. Bu kremi vücudunuzun her yerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Oldukça bol olduğundan da uzun süre işinizi görecek sık sık yapmanıza gerek kalmayacaktır eminim. Kuru cilt çabuk yaşlanır bayanlar. Cildimize özen gösterelim :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.