Simyacı - Paulo Coelho

Paulo Coelho'nun muhteşem romanlarından birini daha okudum ve bitti. Diğeri gibi bu da su gibi aktı, düşündürttü, hayal kurdurttu. Zaten Simyacı'nın konusu da hayaller üzerineydi. Son günlerde moda olan 'Secret' bir başka açıdan ele alınmış gibiydi. Tabii Secret ortaya çıkmadan yıllar önce.
"Her şey bir ve tek şeydir. Ve bir şey istediğin zaman, bütün evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar." tam olarak Paulo Coelho'nun sözleri.

İspanya - Endülüs'te yaşayan Santiago eğitim almış fakat aynı yerde kalmak istemediği için çobanlığı seçmiş biri. Koyunlarını otlatmayı, onlarla kırlarda gezmeyi çok severken bir gün bir adamla karşılaşıyor ve hayatının seyri tamamen değişiyor. Bu adam ona Mısır Piramitleri'nin orada kendi hazinesini bulacağını ve işaretleri takip etmesini söylüyor. Santiago'da yolda çeşitli işaretlere rastlayarak sonunda piramitlere ulaşıyor.
Birçok maddi şey kaybederken manevi kazanımların çokça olduğunu anlattığını da düşündüğüm, herkesin kesinlikle okuyup kendisine pay çıkarabileceği, klasikleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen bir roman.
Keyifli okumalar dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.