Hobbit : Smaug'un Çorak Toprakları

Sonunda muradıma erdim ve Hobbit'i izledim :) Kardeşimle birlikte izlemeye karar verdiğimiz için ikimiz de beklemiştik bu hafta sonuna kadar. Beklediğimize de değdi doğrusu. Elfiyle, hobbitiyle, insanıyla, cücesiyle çok güzel bir film izledik. Hala bir üçüncü filmin olup olmayacağıyla ilgili endişelerim var yalan değil çünkü çok ortada bitti.

Bildiğiniz gibi Cüceler, Gandalf'ın aracılığıyla yanlarına Bilbo'yu da alarak memleketlerine doğru macera dolu bir yola çıkmışlardı. Smaug'un Çorak Toprakları'nda da maceralı yol son hız devam ediyor. Başlarına gelmeyen kalmayan ekip, bir de Gandalf'sız kalınca iyice şaşalıyorlar. Cücelerin çoğu zaten birbirinden ilginç tipler. Dolayısıyla en korkunç durum bile bir anlığına komikleşebiliyor. Benim favori cücem ise tabii ki Bombur :) Şunun şirinliğine bakar mısınız?
Atlıyorlar, zıplıyorlar, yüzüyorlar, kayıyorlar, az daha yem oluyorlar derken; sonunda memleketlerine varıyorlar. Varıyorlar ama içeriye girebilmek de mesele. Evet çok çabuk pes ediyorlar. Bilbo olmasa ne yaparlardı bilmem.
Buna rağmen zavallı Bilbo'yu Arken Taşı'nı bulsun diye tek başına yolluyorlar aşağıya, hem de bir ejderhanın yanına. Neyse ki sonradan insafa gelip yardımına koşuyorlar hobbitin ve el birliğiyle ejderhayla savaşmaya başlıyorlar.
Sonra ne mi oluyor? Ejderhayı öyle sinirlendiriyorlar ki o da dağdan dışarı çıkıp önce göl halkını yakıp yıkmaya karar veriyor. Film de işte tam burada bitiyor. Üçüncü bir film var değil mi? Yoksa kitap bitmemiş olacak. Ben de hayal kırıklığına uğramış olacağım.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.