Kavanozda Salatalar; çok pratik, çok keyifli

Çalışan çalışmayan, zamanı olan olmayan herkes genellikle salata hazırlamak zulüm gelir. Bu grup içerisine ben de dahilim. Hatta belki en üst sıralardan. İşte bu zulümden kurtulmamı sağlayan mucizevi çalışmam da karşınızda. Bunu kendi kendime düşünmüş olmayı çok isterdim fakat öyle olmadı.
Refika'nın Mutfağı'nı duymuşsunuzdur mutlaka. İşte ilham kaynağım Refika ve muhteşem resmi;

İşte bu resmi görür görmez beni kurtaracak formülle karşılaştığımı fark ettim. Onun hazırladığı salatalar çok daha muhteşem tabii ama benimkiler de öyle canım ;) Buradan resimlerde gördüğünüz salataların malzemelerine ve bir kaç farklı sos tarifine ulaşabilirsiniz. Çok seveceğinize eminim.
Şimdi gelelim benim salatalara. Benimkiler her pazarda rahatlıkla bulabileceğiniz; marul, maydonoz, tere, roka, taze soğan, kırmızı lahana, havuç, vs şeklinde ilerliyor. Kısacası salatanızda ne görmek istiyorsanız onları alıp, yıkayıp kurulayıp, bir de üstüne doğrayıp kavanozlara dolduruyorsunuz. Hava almayan kavanozlardan tercih ederseniz daha uzun süre saklayabilirsiniz diye düşünüyorum. Benimkiler ben bitirene dek bozulmadan kaldılar. en son 5. güne dek kalmışlardı.
Kırmızı lahana salatamı ayrıca anlatıyorum çünkü bu güzel lezzeti herkesin tadabilmesi lazım ;) Bendeniz lokantalarda salatada kırmızı lahana görünce özellikle onu yiyip bitiren biriydim çünkü evde aynı tada maalesef hiç ulaşamamıştım. Taa ki kısa bir süre öncesine dek. İşte o tadın formülü:
Malzemeler:
1 adet kırmızı lahana
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kaya tuzu
Hazırlama:
Lahanayı boylamasına ikiye bölüp kalın kısımlarını çıkarın. Daha sonra ince ince doğrayın ya da rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Üzerine tuz serpip elinizle mıncıklayarak ovun. Sirkeyi, zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Kapaklı bir cam kavanoza doldurun ve salatanız birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır. 
Yapımı böylesine kolaymış işte. Benim dolabımdan artık hiç eksik olmuyor. Sizin de sevdiğiniz bir salataysa eğer mutlaka yapmalısınız. Ayrıca salatanızın bu halini süzme yoğurtla karıştırıp yediğinizde de lezzetine bayılacaksınız. 
Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun :)

*Salatanın tarifi Canan Karatay'ın kitabından.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.