Valizimde Gölgeler - Serkan Koktay

Kitap Ağacı sayesinde tanıdığım bir yazar ve kitabıyla daha karşınızdayım. Her ay okuduğumuz kitaplar haricinde minik kitap fidanları yaparak yine gruplar halinde başka kitaplar da okuyoruz. Bu seferki kitabımız da yazarı uzun zamandır bizlerle olan Valizimde Gölgeler. Yazarın ilk kitabı Salçalı Ekmek'i okuma fırsatım henüz olmadı. Ankara Eylül buluşmasında bizlerle olacağının duyumlarını alınca orada edinebileceğimi düşünüyorum onun yorumunu da okuduğumda burada mutlaka göreceksiniz ama şimdi Valizimde Gölgeler'i yorumlama zamanı.

Valizimde Gölgeler'de gerçekten de birçok insan ve gölgesiyle karşı karşıya kalacaksınız. Kim bilir belki size yakın karakterler olacak bunlar belki de dönüp bakmaya bile çekindiğiniz kişiler. Birebir yaşadığınız ya da duyduğunuzda çok ayıpladığınız olaylar serilecek gözleriniz önüne ve her birini birebir hissederek yaşayacaksınız. Kendinizi sorgulayacak, belki de fikirlerinizi değiştireceksiniz. Evet, bunların her birini yaptıracak size bu kitap. İnsanların birbirleriyle olan ilişkileri hakkında bir kere daha düşüneceksiniz. İç dünyanız ve ondan belki de 180 derece ters olan dış dünyanız arasında sıkışıp kalan siz bu kitapla ikisini dengelemeye çalışabilir hiçbir şeyi gizlememe kararı alabilirsiniz. Gölgelere sıkışıp kalmamalısınız.
Kitabı oldukça beğendiğimi söylemeliyim ancak bir eleştirim var. Bu basımdan sorumlu olan Koyu Kitap ve editör Ömer Şarlak'a olacak. Öykü sizi almış götürmüşken birden öyle harf hatalarıyla karşılaşılıyor ki çok defa sadece bu yüzden okumaya ara verdiğimi hatırlıyorum. 1 olur 2 olur hadi 3 te olsun derken gerçekten çok büyük hatalarla karşı karşıya kalınca çok üzüldüm. Böylesine güzel bir hikaye çokça kesintiye uğradı bu yüzden.
Nice kitaplarıyla Serkan Koktay'la buluşmak üzere diyelim. Kitaba D&R'lardan kolayca ulaşabilirsiniz. Birkaç gün önce yeni çıkanlar raflarında gördüm ve henüz raflara düşmeden okuduğum için gizli bir sevinç duydum itiraf ediyorum. Sizlere de keyifli okumalar dilerim...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.