Kış Uykusu - Nuri Bilge Ceylan

Soma'da yaşanan felaketle uzaklaştığım bloğuma yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylanın Cannes'da yakaladığı başarıyla geri dönebiliyorum. Yazma gücünü bir türlü bulamamıştım bu güne dek ama sonunda benim için kıvılcım dün geceki haberle parladı.

Ödül kazandığı her an ülkesini ve ülkesinin insanını hep ön planda tutan Nuri Bilge Ceylan bu sefer de konuşmasıyla hepimizi duygulandırmış olsa gerek. Bilmeyenler için bir de buradan paylaşalım:
"Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Beklemiyordum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu yıl Türk sinemasının 100. yılı. Çok güzel bir tesadüf. Festivale ve jüriye teşekkür ediyorum bu ödül için. Bu ödülü Türkiye'nin gençlerine ithaf ediyorum. Geçen sene hayatını kaybeden gençlere ve ölen madencilerimize adıyorum." 
Sanatçı diye geçinenlere örnek olmasını dilemekten başka çaremiz yok değil mi? Tüm dünya basınının dikkatini Soma'da olanlara çekmek için de oyuncularıyla birlikte çok güzel bir eylem yaptılar. Yaşananlar yüzünden Cannes'dan, filmlerden hiç haberim yoktu. Kış Uykusu'nu da henüz izleyemedim ama ilk izleyeceğim film olacak.  
Jüri başkanı Jane Campion da film hakkında "Tam bir başyapıt!" yorumunda bulundu ve şunları söyledi:
"Filmi seyretmeden önce biraz çekinceliydim. Tanrım! İhtiyaç molası vermem gerekecek diye düşünüyordum. Fakat koltuğuma oturdum ve film o kadar harika bir ritmde ilerledi ki, beni hemen içine çekti. Birkaç saat daha seyredebilirdim.. Tek kelimeyle başyapıttı! Filmin esas kabiliyeti ne kadar dürüst olduğu. Fazlasıyla merhametsiz.. Eğer Nuri Bilge Ceylan kadar dürüst olma cesareti gösterebilseydim kendimle gurur duyardım."
Bu durumda bize filmi bir an önce izlemekten başka bir şey kalmıyor değil mi? Teşekkürler Nuri Bilge Ceylan, bize bu gururu yaşattığın ve ülkeni hiç unutmadığın için.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.