6000 Gönüllü Anıtkabir'deydik!

Anıtkabir giriş, Anıtkabirdeyiz mührü, sıra
26 Ağustos 2014 bloğunu okuduğunuz bu kızın tarih defterine en yaldızlı, en gururlu, en mutlu şekilde yazıldı :) Neden mi? Çünküüü 6000 gönüllüyle oluşturulan muhteşem Atatürk portresindeki gönüllülerden biri de bendim. Günün yorgunluğu yeni yeni vücudumdan çıksa da bu en güzel yorgunluk, güneş altında saatlerce beklerken amele yanığı olsam da bu en güzel amele yanığı benim için ;) Haydi, gün nasıl geçti? adım adım ilerleyelim. 

Anıtkabir tören alanında...
Saat 10:30, evimin Anıtkabir'in dibinde olması avantajını kullanarak aheste aheste siyahlarımı giyindim ve çıktım sokağa. Aslında biraz tuhaf hissettim kendimi çünkü ilk defa simsiyah giyinmiş ve sokağa atmıştım kendimi. Etraftaki bütün gözler üzerimde gibi hissediyordum. Belki de öyleydi. Diğer siyahlılarla bir araya gelince sürüsünden ayrı düşen kuzunun birden onlarla karşılaşması gibi içimi bir rahatlık kapladı :) Hep birlikte girdik kapıdan ve Arslanlı Yol başlangıcında kurulmuş masalarda, kayıt olmak için, sıraya girdik. Ad-Soyad ve imzanın ardından sağ koluma #anıtkabirdeyiz mührünü yediğimdeki halimi keşke biri fotoğraflasaydı. Çünkü kocaman gülüyordum, çok mutluydum, çok heyecanlıydım...
Atatürk Portresi'ni oluştururken..
Saat nasıl 12:00 olacak ki diye düşünürken tören alanına girdiğimde zaten saatin çoktan 11:30 olduğunu gördüm. Hava anlatamayacağım kadar çok sıcaktı ve hepimiz siyahlar içerisindeydik. Halimizi anlayabiliyorsunuz sanırım. Dolayısıyla herkes gölgelere kaçtı ve oradaki serinliğin tadını çıkarmaya başladı. Herkes gülümsüyor, bu eşsiz fırsatın yarattığı ayrıcalığı sonuna dek tadıyordu. İçecek suyumuz ve yiyecek ihtiyacımız karşılandı. Kaç bin şişe su tüketildiğini merak ediyorum doğrusu. Ben tek başıma 4 şişeyi bitirdim :) Sonlara doğru artık herkes suyu başından aşağıya dökmeye başlamıştı. Eh 6000 kişi bu! Yerleştirilmesi kolay olmuyor ;) 
6000 gönüllü hep birlikte Atatürk olduk.
Hepimiz çok mutluyduk evet ama tadımızı kaçırmaya çalışanlar da olmadı değil. Özellikle Beyaz Tv sunucusu (hepimize ters olsun diye bembeyaz bir ceketle gelmişti) ve kameramanına çekim yaptırmadığımızı gururla söyleyebilirim. Bilirsiniz Beyaz Tv taraflı haberleriyle belleklerimizde yer etmiş bir kanaldır. Üç girişiminin en sonuncusunda kendisi biraz(cık) ıslanaraktan ve koluna askerler girerek tören alanından dışarıya çıkarıldı. Bu esnada askerlerin nöbet değişimlerini seyredebildik hem de bir kaç kere :) Sonra askeri bando geldi. Avaz avaz bağırarak marşlarımızı söyledik. Andımızı, İstiklal Marşı'nı okuduk. İşte biz buyduk! Sonraaa yerime geldim :) 07F-026 yerimi gösteren biletim gözümün önünde portreyle birlikte çerçevelenmeyi bekliyor. 
Portrenin son hali.
Bütün günün sonunda işte bu güzelliğe imzamızı attık. Zordu, yorucuydu ama değdi. Portre çekimleri bitince bir de Guinness yetkilileri için hepimiz ellerimizle kalp işareti yaparak 5dk bekledik. Bu da bir başka rekor denemesiydi. Ve her şeyin bittiğini söylediklerinde başarmanın sevinci hepimizin gözlerinden, yüzlerinden okunuyordu. Sıcak altında pişen 6000 insana en güzel hediye de birbirini ıslatmaktı pek tabii. Başka zaman olsa çok sinirlenebileceğim bu hareket, yüzüme konan damlacıklar çok banal gelecek belki ama tam olarak "kızgın kumlardan serin sulara" gibiydi. 16:30'da geldiğimde hem çok yorgun hem de çok gururluydum. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde doğmuş olmaktan, yaşıyor olmaktan ve burada hayata gözlerimi kapatacak olmaktan ötürü de çok mutluyum. Ne mutlu Türk'üm Diyene!
Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün ortaya çıkardığı bu projeyle ilgili detaylara http://anitkabirdeyiz.org/ dan ulaşabilirsiniz. Sayfada iki adet de mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim 2 adet video var. Biri Anıtkabir'de, diğeri de Ankara Garı'nda çekilmiş. İkisi de benim tüylerimi diken diken etti. Sizde de benzer hisler uyandıracağına eminim. Böyle bir projede bir daha görüşmek dileğiyle :)

20 yorum:

  1. İnternette fotoğrafları görünce çok gururlanmıştım zaten ama aralarında tanıdığım bir bloggerın da olması ayrı bir gurur verici ! Her şey için teşekkürler :) Keşke orada olabilseydim :)

    YanıtlaSil
  2. inan tüylerim diken diken oldu, ne gurur verici ne şahane bir görsele imza attın sen biliyormusun! işyerimden izin alamamam nedenli bu görsele dahil olamadım ama kalbim sizlerleydi...
    tebrik ederim seni hemde en kocamanından!
    tüm kalbimle öpücüklerin en büyüğü bugün senin için..
    böyle güzelliklerin yeniden ve daima yaşanması dileğimle,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) Dilerim daha büyüyerek devamı gelir. Sevgilerin en büyüğü benden :)

      Sil
  3. bende gelemesem de bu güzel etkinliği IG'de paylaştım. Böyle Atatürkçü arkadaşlarım olduğu için çok gururluyum !!!

    YanıtlaSil
  4. Harikasın Sinem! Çok duygulandım yazını okurken. Çok da güzel anlatmışsın. Böyle anlamlı bir projede yer aldığın için şanslısın. Senin yerinde olmak isteyen çok genç vardır. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet çok şanslıyım hemde. Dilerim isteyen herkes bir gün böyle bir projede yer alır.

      Sil
  5. Tebrik ederim, çok gururlanıyorum böyle şeylerle..

    YanıtlaSil
  6. Sen her yerde paylaş ben de her yerde harikasın ve helal olsun size deyip yorum yapayım :)
    Gurur duyduk sizlerle keşke orada olabilseydik :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha nerelerde paylaşsam acabaaa ;) Çok teşekkür ederim. Evet, keşke olabilseydiniz..

      Sil
  7. Ben de oradaydım, tek kelimeyle unutulmaz bir şeydi benim için :) Bu muhteşem görüntünün bir parçası olmak gurur vericiydi, elimize ayağımıza sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, her şey unutulmazdı. Çok gururluyum, bu unutulmaz günü bir şekilde resimlere ulaşıp çerçeveleticem. Sen de yapmalısın:)

      Sil
  8. Muhteşemsiniz! Sizinle ve sizin gibi düşünenlerle gurur duyuyorum. İnanın tüylerim diken diken oldu sanki oradaymışım gibi hissettim hele o son cümleler tam kalbimden vurmaya yetti "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde doğmuş olmaktan, yaşıyor olmaktan ve burada hayata gözlerimi kapatacak olmaktan ötürü de çok mutluyum. Ne mutlu Türk'üm Diyene!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnanın sizlerin bu güzel yorumlarınızı okudukça ben daha da gururlanıyorum. Hep birlikte daha güzel günlere!

      Sil
  9. O gün İnstagramdan görmüştüm zaten ama yazını okuyunca daha bir etkilendim. Tüylerim diken diken oldu bak şimdi. Harikasın canım, harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hissettiklerimi aktarmaya çalıştım. Az çok başarmışım galiba.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.