Eski Sevgililerinizden Kurbağa Yapılır - Özlem Kumrular

Eski Sevgililerinizden Kurbağa Yapılır kitabının resmi
Uzun zaman sonra yeni bir kitap tavsiyesiyle sizlerleyim :) Neden mi? Tabii ki tatil, işler ve okunması zor kitaplar (burada acımasızca sırıtıyorum). Neyse ki okunması zor kitapların arasına bu sevimli kitabı sıkıştırdım da bu kitap yorumuyla karşı karşıya kaldınız.
Kitabı alış sebebim tabii ki adının ilgimi çekmesiydi. Öncesinde ne Özlem Kumrular'ı tanıyordum ne de yazdığı bir bloğu oldunu biliyordum. Tüm bunları kitabı okurken öğrendim ve iyi ki de öğrenmişim bence. Başından sonuna beni bilgilendiren ve kıkır kıkır güldüren bir kitap oldu bu benim için.
Malum seyahat etmeyi pek severim e Özlem Hanım da pek severmiş. Birçok ülke hakkında birçok şey öğrendim kitap sayesinde. Bir de dil bilim hakkında tabii. Başka birinden kelimelerin anlamlarının, kökenlerinin nereden geldiğini dinlesem hemen sonra sıkıntıdan patlayabilirdim fakat Özlem Hanım öyle bir anlatmış ki Samsun - Ankara kara yolunda, yolcu otobüsü içerisinde beni kıkır kıkır güldürdü. Verdiğimiz rahatsızlık için yolculardan özür diliyoruz :))

Bahçede başında taç olan bir kurbağa
Şöyle bir yanılsama yaşanmasını da istemem tabii. Eğlenceli bir başlığı olan bu kitapta bol bol eski sevgililerden bahsedildiği düşünülmesin. Bu sadece bir bölümün adı ve biz kızların rüyalarını kabusa çevirecek bir bilgi içeriyor. O bilgi ne mi? Kurbağaların %80'inin dişi olması. Yani ömrünüz boyunca 100 kurbağa öperseniz ancak bunun 20 tanesi erkek olacak. O yirmi erkeğinde prens olabilme kapasitesi nedir bilemiyorum doğrusu ;)
Bu kurbağa muhabbeti bende uzar gider. Neden diyenlere hemen anlatayım. Samsun'da yazlıktayız. Ben de üniversitenin ilk yıllarındayım sanırım. Bizim verandaya her akşam bir kurbağa geliyor. Evde iki kız çocuğu, büyüğü de ben olunca her gelen kurbağaya prens muamelesi yapılıyor haliyle. Kurbağalar da ilginçtir gelip gelip benim elime, koluma, bacağıma zıplayıp duruyorlar. Eh bu kurbağaya prens demezsin de ne dersin? 
O zamanlar öpme girişimim olmamıştı ama birinin prens olmasını ummuştum itiraf ediyorum. Biz ne manyak varlıklarız yarabbim? Hiç kurbağadan prens olur mu? Hele ki dişi kurbağadan :))) 

8 yorum:

  1. Yazınızı yüzümde kocaman gülümse ile okudum :)
    Kitabı da merak ettim, paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde görev başarıyla tamamlanmış demektir ;) çok sevindim, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Başlık çok ilgi çekici ve güzel seçilmiş. Açıkcası merak uyandırdı bende. Satın alabileceğimiz yerleride yazıya ilave ederseniz çok daha iyi olacağından eminim. En azından ben alabilirim :)

    Reklamsiniz / Admin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R gibi büyük kitapçılarda internet sitelerinde satışı mevcut. Her yerde bulabilirsiniz diye düşünüyorum :) Umarım okur ve beğenirsiniz.

      Sil
  3. O kurbağa benim koluma bacağıma konsa ne yapabileceğimi hayal bile edemiyorum :)
    Bu masallar da gerçeği hiç yansıtmıyor bu arada :) Hepsinde ayrı bir falso :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) evet hep masallar tarafından kandırılarak büyüyoruz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.