Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım - Paulo Coelho


...Oturdum ve ağladım. Efsaneye göre, bu ırmağın sularına düşen her şey, yapraklar, böcekler, kuş tüyleri, bunların hepsi ırmağın yatağında taşa dönüşürmüş. Ah! Yüreğimi bağrımdan söküp, akıp giden sulara atabilmek için neler vermezdim... Hiç acım kalmazdı o zaman, hiç pişmanlık kalmazdı içimde, anılarım olmazdı hiç.
Piedra Irmağı'nın kıyısında oturdum ve ağladım. Kışın soğuğu, yüzümdeki yaşları hissettirdi bana ve bu yaşlar, önümden akıp giden donmuş sulara karıştı.

Bu güzel sözlerle başlayıp, sizi içine çeken Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım, Benim Tatlı Hikayem (Yeliz)'in tavsiyesiydi bana. Kitaplarımı uzun zamandır ihmal ettiğimden bugünlerde okuyabildim ancak.
Pilar, çocukluğunun birlikte geçtiği ve aşık olduğu adamı yıllar yıllar sonra görecek olmanın heyecanını duymaktadır. Birbirlerini görmedikleri bu dönemde mektuplaşarak haberleşselerde Pilar, nasıl biriyle karşılaşacağından habersiz çağırıldığı yere gider.
Her ikisi de gelecek için yollarına çizmeye çalışmakta, bundan sonra hayatlarına ne yaparak devam etmeleri gerektiğinin kararını vermeye çalışmaktadırlar. Birlikte geçirdikleri bu 1 haftalık, kısa ama aslında çok uzun, zaman bu önemli kararı vermelerini sağlayacaktır.
Her seferinde manevi duygularıma seslenen Paulo Coelho bu kez de beni yanıltmadı. Her kitabında neyi anlatıyorsa, o konuda bana farklı bir bakış açısı sağladı, ufkumu genişletti ve belki güleceksiniz ama huzur verdi. Kitaplarını bitirip kapağı kapattığımda hep bir huzur duydum içimde. İşte bence sadece bunun için bile herkes onun kitaplarını okumalı. Bu kitap için ise keyifli okumalar diliyorum...

18 yorum:

  1. "Kendini tehlikeye atmaktan korkan kişiye ne yazık! Çünkü o kişi belki de hiç düş kırıklığına upramayacak ve peşinden koşacak bir düşü olanlar kadar acı çekmeyecek. Ama dönüp arkaya baktığında yüreğinden şu sözcüklerin döküldüğünü duyacak... ...İşte şimdi elinde kalan: yaşamını yitirmiş olmanın kesinliği."

    İyi ki okudun Sinem'cim ve bu kitabı sana tavsiye eden kişi olma şansını bana yaşattın :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Yeliz, iyi ki blog açmışız. Sonra iyi ki şu tanışma etkinliğine katılmışız. Yoksa ben seni nasıl tanıyabilirdim ki?

      Sil
    2. Sinemm ben bu yorumunu yeni gördüm :( Ağlayabilir miyim :( Ya görmeseydim :( Ya tanışmasaydık... Aha ağlıycam :( :)

      Sil
    3. Seviyorum seni Yelizcim yaa :) Ağlama ama tanıştık işte ;) Bir de yüz yüzesini başarabilsek çok süper olacak.

      Sil
  2. Paulo Coelho okumaktan keyif aldığım yazarlar arasında, farklı ufuklar, dünyalar açıyormuş gibi hissediyorum bende her kitabında. "piedra ırmağının kıyısına oturdum ağladım" kitabının bekleyenler arasında olduğunu hatırladım, okunma vakti gelmiş.

    YanıtlaSil
  3. hakkında fazla yorum duymadığım bir kitaptı, ben de yazarın bazı kitaplarını çok sevip bazılarını bitiremedim oyüzden tereddütlüydüm ama sanırım olumlu bir ön yargım var artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende daha okunacak çok kitabı var. Diğerlerini bilemiyorum ama bu kitabı seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  4. Bende hangi kitapları alsam diye internette araştırıyordum açıkcası merak ettim. Alıp okumayı düşünüyorum :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde aramıza hoş geldiniz. Ben de geliyorum hemen. Kitabı seveceğinizi düşünüyorum Sevgiler..

      Sil
  5. Paul coelho larına el koyacağım

    YanıtlaSil
  6. Hayatında en çok okumak istediğin kitap hangisi deseler hiç düşünmeden bu kitabın adını veririm.

    Nasıl aklıma yerleşti, nasıl bu kadar merak uyandırdı zerre kadar hatırlamıyorum. Eski notlarımı karıştırırken hep bu isim çıkıyor karşıma okunacaklar arasında. Bu da daha çok merak ettiriyor tabi.
    Okumaya uzun bir ara verdikten sonra önce kitaplığımdakileri bitirmek istediğimden erteleyip duruyorum. Kütüphane günleri başladığında ilk aldığım kitaplardan biri bu olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitaplıkta birikenler bitmek bilmiyor maalesef :( Bende aynı dertten muzdaribim. Hemen bitirebiliriz umarım.

      Sil
    2. Ben kitabı okuduğumda ortaokul ikinci sınıftaydım :) Bir büyüğüm bu yaşta böyle kitaplar okunur mu diye beni aileme şikayet etmişti :) ve ben bu kitabı o günden beri aynı aşkla belki 15 kez okudum. Küçük Prens'i bile bu kadar okumadım. Evlendiğim adam dahil her sevdiğim insana hediye ettim, edemediysem hiç kitap okumayana bile alın okuyun dedim. Kimse ne bulduğumu anlamadı sanırım. Sorsan ne özelliği desen, adı derim :) Bir de ortaokuldaki benle şu anki ben arasında bağ kurabilmesi. Hatta canım çekti yeniden mi okusam :)

      Sil
    3. Oku bence :) Her seferinde farklı bir tat bırakıyordur kesin.

      Sil
  7. Paulo Coelho deyince yorum yazmamak olmaz. Benim kitabım Sidarta. Yıllardır kaç defa okuduğumu hatırlamıyorum bile. Elimde kitap olmadığında rastgele sayfalarını açar ve okurum hala. Hep sükunet verir bana. Şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen listeme ekliyorum :) Tavsiye için teşekkür ederim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.