The Chef - Comme un Chef

İşte eğlence garantili bir film karşınızda. Bu eğlenceli filmin ana teması: "Yaptığın işte profesyonelleşme!" Ne kadar profesyonel olursan ondan zevk almayı bırakırsın. Sonu ise hırs, mutsuzluk ve hüsran. Yaptığın işi severek yaptığın sürece mutlusun. Amatör ruhunu koruduğun müddetçe herkes mutlu olur. İşte bu güzel mesajı almak için seyredilebilecek en güzel film :)

Jacky, amatör bir aşçıdır ve girdiği her işten, farklı şeyler üretmeye çalıştığından, kovulmaktadır. Bu durum öyle kronik bir hal almıştır ki sevgilisi artık onu terk etmek üzeredir. Diğer yandan ise tam üç yıldız sahibi, büyük şef Alexandre La Garde, çalıştığı lokantanın yöneticisi tarafından tehdit edilmektedir. Menülerinin artık çok klasik kaldığını, sözleşmelerini iptal edebilmek için yollar aradığını, onun yerine daha modern menüler çıkaran bir şefle çalışacağını söyleyip durmaktadır.
Çıkmaza girmiş bu iki adam tam da bu krizin ortasında karşılaşırlar ve birbirlerine yardım etme şansı yakalarlar. Jacky, ortaya çıkarabildiği özgün menülerle Alexandre'a yardım eder, Alexandre ise hem Jacky'nin hayallerindeki işi ona verir hem de aşk hayatını düzene koymasına yardım eder.
E tabii her şey anlattığım gibi kolay bir şekilde olmayacaktır. Karşılaştıkları her engelde pes etmenin eşiğine gelip geri dönerler. Sonundaysa Alexandre, Jacky sayesinde, eskiden işini büyük bir zevkle yaptığını hatırlar. Eskiden amacı sevdiklerini mutlu etmek için pişirmekken artık yıldızlarını kaybetmemek için pişirmektedir. İşte bu yaratıcılığını körelten, heyecanını söndüren şeydir. Artık bu gidişe bir dur demesi gerektiğini fark eder.
Bu tarz filmlerden hoşlananların izlemesi gereken bir film tabii ki. Hele yemek sunumlarına meraklıysanız hiç kaçırmayın derim. Çünkü oldukça ilginç sunum tarzları sizleri bekliyor olacak. Keyifli seyirler dilerim.


4 yorum:

  1. Jacky'nin Japon kılığındaki dansına bayılmıştım :)
    Teşekkürler paylaşım için. Hafta sonu ailecek izlenebilecek çok keyifli bir film..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon kılığına girdikleri sahneler baştan sona muhteşemdi :) Bir de en sonda yine tv programı çekerken ki hallerine bayıldım. Çok eğlenceliydi gerçekten, sayende izledim ;)

      Sil
  2. Daha önce izlemiştim, herkese tavsiye ederim gayet eğlenceli filmdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo kimleri görüyorum bloğumda :)) Gözlerim kamaştı birden ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.