Kitap Ağacı'nın 1. Yaşını Ankara'da Kutladık!

Sinem'in yorgunluğu çıktı, Yeliz yazısını yazdı böylece kocaman bir katılımla gerçekleşen, Kitap Ağacı'nın Ankara'daki 1. yaş kutlamasını ve Işıl Şenol'un bizleri kırmayarak bize katılmasını rahat rahat anlatabilirim :) Yaklaşık 100 kişilik bir grubu Ankara Golden Butik Otel'de Yasemin'le birlikte ağırladık. Ağırladık da siz bir de bize sorun bakalım nasıl? Şaka şaka, sağ olsunlar arkadaşlarımızdan da destekleri ve yardımlarıyla çok rahat ağırladık sadece acıcık heyecanlıydık. Eh o kadar da olur ama değil mi?

Bu gördüğünüz çantalar bendeniz tarafından 18 Ekim akşamı hazır edildi çünkü ertesi gün Yasemin'in evinde "Yardım Komitesi" adını verdiğimiz grubumuzla arı gibi çalışacaktık. Onlar olmasaydı ne yapardık? İnanın halen minik çikolata kavanozlarını dolduruyor olabilirdik ;)
İşte gördüğünüz bu grup sohbetlerle, yemeklerle tam 97 adet çanta hazırladı (çünkü 100 adet sipariş verdiğim çantalardan 3 tane eksik çıktı). Bir de çikolata kavanozlarımızın hikayesi var ki sormayın :) Önce 75 adet sipariş verdiğimiz minik kavanozlarımıza sayımızın aratacağını fark edip 25 tane daha ekletmiştik. Yasemin tüm kavanozları doldurmadan yıkamak isteyip paketi açtığında neyle karşılaşmış dersiniz? Kapaksız kavanozlarla :)) Son anda böyle bir sürprizle karşılaşınca panik olunuyor bilirsiniz. Neyse ki kavanozlarımıza çabucak kavuştuk ve panik sona erdi ;)
Eğer bir buluşmaya yazar davetliyse ve biz o kitabı sevdiysek kimse bizi tutmasın. Bu tarz fotoğraflarla instagramda sıkça karşılaşabilirsiniz. İşler bittikten ve herkes huzura erdikten sonra çekilmiş bir Asma Pansiyon'cular karesi ;)

İsme özel hazırlanmış çantalarımız sahiplerine verilmek için artık hazırlar :)
 Biraz da el emeğim göz nurlarımdan bahsedeyim sizlere. Kitap Ağacı'nın 1. yaşını kutluyorsak nasıl bir ayraç yapalım diye konuştuk ve 1 yıl içinde Kitap Ağacı'yla okuduğumuz kitapların resimlerinin bulunduğu bir ayraç hazırlamaya karar verdik. Ortaya böyle bir şey çıktı.

 Misafirlerimiz için hazırladığımız isimlikler 
Bu bay ve bayan kitap kurtları ise artık takipçilerimin ezberlediği üzere canımın içi Yeliz'imin elinden çıkma. İnstagram'da görüp, aşık olup misafirlere hediye olmasına karar verdiğimiz bu tatlı mı tatlı kitap kurtlarının hikayesini okumak için doooğru Benim Tatlı Hikayem'e gitmeniz gerekiyor. Bu kurtlardan ya da hayalini kurduğunuz farklı figürlerden edinebilmeniz için Yeliz'e başvurmanız yeterli. Her kitap okuyucusunun bir kitap kurdu olmalı bence :)

Yine pastamızı da bir yıl boyunca okuduğumuz kitapların resimleri süslesin istedik. Biz Yasemin'le pastamızı çok beğendik ama aramızda kalsın koşuşturmadan ben kardeşimin zoruyla bir çatal alabildim Yasemin'se tadına bile bakamamış. Ne fena değil mi?
Bu da Yasemin'in aklına gelen muhteşem çerçevemiz :) İnstagram'da doğan ve büyüyen, bir de fotoğraf çektirmeyi çok seven bir kitap okuma grubu için daha güzel bir organizasyon etkinliği olamazdı. Bu çerçeveyle ortaya çok güzel fotoğraflar çıktığına emin olabilirsiniz.
Fotoğrafta gördükleriniz ise Kitap Ağacı kurucularından o gün aramızda olanlar ve yazarımız Işıl Şenol. İki başta da ben ve Yasemin'i görmektesiniz.
 O güne ait en değerli fotoğraflarımdan biri sevgili Işıl Hanım'la olanıydı tabii ki. Kendisine bir de buradan teşekkür ediyor ve ikinci kitabını sabırsızlıkla beklediğimi söylemek istiyorum.

Ve işte günün yorgunları :)
Umuyorum katılım gösteren herkes çok ama çok eğlenmiş ve unutmayacağı bir gün geçirmiştir. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. 

10 yorum:

  1. Sinem'ciğim tebrik ediyorum seni, çok güzel bir projeye imzanı attın. Bundan sonra da umuyorum senin, sizin, bizim ve gelecek nesiller için güzel projeler gelişir. Hele kitap bambaşka bir şey, kitap okuma alışkanlığı paha biçilemeyecek kadar önemli. Sizin gibi çocuklarımız varken bizim sırtımız yere gelmez. Gözümüz arkada kalmadan rahatlıkla bu ülkeyi sizlere emanet edebileceğiz.
    Kocaman sevgilerimle, çok öpüyorum seni :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda Ablacım güzel sözlerinle beni onore ediyorsun. Çok teşekkür ederim. Dediğin gibi kitap okuma alışkanlığını daha büyük kitlelere yaymaya ve bir arada olmaya çalışıyoruz. Ben de çok öpüyorum. Sevgiler :)

      Sil
  2. Çok güzel bir etkinlik , nasıl özendim anlatamam.. Hele beni gibi bir okuyucu için gerekten hayal gibi. Tam olarak nedir ne yapıyorsunuz? anlayamadım. Bana bir ara ayrıntılı anlatır mısın? veya yazdığın bir yazı varsa okuyabilirim . Çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, her ay oylamayla bir kitap seçiyor ve okuyoruz. Sosyal medyada doğup büyüyen bir oluşum bu. Özellikle instagramda çok aktif. İnstagram yoksa eğer bu sitenin adresi: http://www.kitapagaciyiz.com/
      Facebook, twitter ve diğer sosyal kanallarda da varız. İllerde toplanıyoruz yukarıda anlattığım gibi. Artık her toplantıda bir yazar ağırlamaya çalışıyoruz. Kütüphaneler kuruyor, mavi kapak topluyoruz. Ayrıca Ankara'da hep birlikte tiyatrolara gitmeye başladık. İstanbul'da Tüyap'ta buluşacaklar yakın zamanda. 15'iydi tarih yanlış hatırlamıyorsam.
      Birkaç tane yazmışım Kitap Ağacıyla ilgili benim yazılarıma da buradan ulaşabilirsin : http://herseydenkonusmali.blogspot.com.tr/search/label/kitap%20a%C4%9Fac%C4%B1

      Sil
  3. Harikaymış, gerçekten.. Bir gün bende katılmayı yürekten isterim.. Seçtiğiniz kitapları görebilirsem bende okurum,çok eğlenceli.. Yazılara denk gelmemişim, üzüldüm. Ama takipteyim artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım ayı kitabımız Golem ve Cin olarak seçildi. Sonrakileri de facebook tan ya da internet sitesinden takip edebilirsin :) O zaman aramıza hoş geldin.

      Sil
  4. tatlı telaş dedikleri bu olsa gerek :)) fazlasıyla heyecanlı ama bir o kadar da eğlenceli vakit geçirdik...iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de iyi ki varsın :) Bloğuma hoş geldin Tubacım :)

      Sil
  5. Her şey çok güzeldi, unutulmaz bir gündü.. Ellerinize yüreklerinize sağlık.. :) (piktobett ;)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.