American Sniper - Keskin Nişancı

American Sniper - Keskin Nişancı aslında artık sıkılmaya başladığım bir film türü. Neden derseniz? Amerika'nın ülkelere savaş açıp, orayı işgal edip, sonrasında da böyle kahramanlık hikayelerini filme çevirmesi içime baygınlıklar getiriyor artık. American Sniper da bu tür filmlerden.

Chris Kyle, Irak'taki görevlerinde büyük başarılar kazanmış keskin bir nişancıdır. Onun sayesinde birçok Amerikan askeri yaşamaya devam edebilmiştir. Bu başarısı sadece kendi ordusunda değil Irak'ta savaştıkları kesimde de duyulmuş ve başına ödül konulmuştur. Göreve gitsin ya da gitmesin, tam da bu yüzden sürekli diken üstünde bir hayat sürmeye başlar. 
Irak'ta yaşadıklarını evine döndüğünde aklından hiç çıkaramadığından ailesiyle de durumlar pek iyi gitmemektedir. Irak'a gittiğindeyse yakalamaları gereken adamı bir türlü yakalayamazlar. Özel görevlerde pusuya düşürülür, o ortamdan nasıl çıkacaklarını şaşırırlar. Taa ki, evet, Chris o adamı vurup öldürene kadar.
Görevleri sonunda bitip de evine temelli dönebildiğindeyse normal yaşama geri dönmesi onun için oldukça zor olacaktır. Kendisinin ve ailesinin hiç ummadığı bir anda ise onu beklenmedik bir ölüm beklemektedir.
Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan film dediğim gibi artık alışageldiğimiz filmlerden. Bu tarzdan hoşlananlar için keyifli zaman geçirebilecekleri ama yeni bir şey görmeyecekleri American Sniper - Keskin Nişancı için keyifli seyirler dilerim.

3 yorum:

  1. İşin garip yani 2 sene önce operasyon dışı işlediği cinayetler yüzünden katil olarak yargılanan birisi öldükten sonra kahraman oldu.

    YanıtlaSil
  2. Evet güzel bir tespit:) Katil mi kahraman kahraman mı katil?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.