Aşkı Bulduğum Yer - Cecelia Ahern

Kapağında "Not: Seni Seviyorum'un yazarından" notunu görünce bu kitabı almamam imkansız gibi bir şeydi. Neden? diye soran yoktur herhalde. Not: Seni Seviyorum kadar güzel bir romantik film daha var mı acaba bu dünyada? Şaka şaka var tabii ki ama benim favorilerimden işte yapacak bir şey yok ;)

Dediğim gibi onu yazan yazar yine muhteşem bir şey yazmıştır diyerek kaptım tabii ki kitabı ama okumaya başlamam aynı hızda olmadı maalesef. Neyse ki Pınarcığım okuma şenliklerini icat etmiş bende bu kitabı "kış okuma şenliği" kapsamında okumaya başladım.
Aşkı Bulduğum Yer, Not:Seni Seviyorum'dan çok çok farklı konuya sahip bir kitap. Baş kahramanımız Sandy daha küçücükken ortadan kaybolan arkadaşı Jenny-May'in ardından sık sık eşyalarını kaybetmeye ve kaybolan eşyalarını saplantılı bir şekilde aramaya başlar. Bu kaybolma ve arama işi öylesine bir takıntı haline gelir ki bu büyüdüğündeki mesleğini de etkileyecek kıvama gelir. Büyüp kocaman bir kız olduğunda hayatını kaybolan insanları bulmaya ve onların aileleriyle sık sık iletişim halinde olmaya adar. Ve yine bir gün kaybolan birinin kardeşiyle görüşmek için yola çıkar. Görüşme öncesi gittiği ormanlık bir alanda çıktığı yürüyüş ise ona çok ama çok farklı bir dünyanın kapıları açar.
Hiç, kaybolan eşyalarınızın ya da insanların nereye gittiğini düşündünüz mü? Cecelia Ahern düşünmüş ve hatta onlar için bambaşka bir dünya yaratmış. Aşkı Bulduğum Yer okunması kolay ve konusu oldukça farklı bir kitap. Severek okuyacağınızı düşünerek keyifli okumalar diliyorum :)

4 yorum:

  1. Kitabin konusu bana biraz anlamsiz geldi. Çok uclarda bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii konu size hitap etmemiş olabilir. Benim için çok ilginç ve güzeldi.

      Sil
  2. Konusu harikaymış!
    Bir animasyon vardı böyle, kaybolan eşyalar koltuklarımızın altından borularla sevimli canavarların dünyasına geçiyordu :) Hep o aklıma gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi animasyon o? İzlememişim ben onu :( Hoş bu sene doğru düzgün izleyemedim zaten de. Bir liste yapıp hepsini izlemem lazım.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.