İnsancıklar - Dostoyevski

Dostoyevski'nin bir anda ünlü olmasına olanak sağlayan ilk romanı İnsancıklar'ı bir grup arkadaşımla birlikte okuduk. Türkiye'nin dört bir yerinde üyeleri bulunan kocaman bir okuma grubunun üyesi olduğumu, bunun da Kitap Ağacı olduğunu okuyucularımdan hala bilmeyen yoktur herhalde. Haliyle bu kocaman grup içerisinden minik okuma grupları da ortaya çıktı. Bizler de Pınar (Pinuccias) öncülüğünde Dostoyevski okumalarına başladık. Sloganımızda #HerAyın17siBizOkuruzDostoyevski :)) Çok tatlı öyle değil mi?

Gelelim okuyan herkesi kendisine hayran bırakan İnsancıklar'a. Romanın tümü yaşlı bir katip olan Makar'ın genç bir kız olan Varvara'ya olan aşkını konu alır. Birbirlerine sürekli mektup gönderir ve durumlarının vehametinden bahsederler. Makar, Varvara'ya kendisinde de olmasına rağmen sürekli maddi yardımlarda bulunmaya çalışır. Her ikisi de öylesine acınası haldedirler ki çoğu zaman bunu birbirlerinden saklasalar da dayanamadıkları durumlarda acınası hallerini birbirlerine itiraf ederler.
Hastalıkla, açlıkla, parasızlıkla dolu günler bir şekilde geçer ama hiçbir şey düzelmez. Birbirlerine her zaman sevgileriyle destek olmaya, birbirlerini bu şekilde ayakta tutmaya çalışırlar.
Dostoyevski okumalarımıza her birinizi bekliyorum. Mart ayının 17'sinde Ev Sahibesi'ni okumaya başlayacağız. İnsancıklar içinse geç kalmış sayılmazsınız. Keyifli okumalar dilerim :)

2 yorum:

  1. Ben bu kitabı okumadığımı bu yazıyı görünce hatırladım çok komik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaa cidden mi yaa? İyi bari yazarak iyi bir şey yapmışım ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.