Ve Sen Kuş Olur Gidersin - Tarık Tufan

Kitap Ağacı Şubat buluşmasında konuğumuz olan Tarık Tufan'ın kitaplarından sadece biri "ve Sen Kuş Olur Gidersin". Kahramanımızın adı yok. Aile yıllar önce maddi sıkıntıya girmiş ve yavaş yavaş başlayan kavgalar babanın anneye darp etmesine kadar varmış. Baba gitmiş. Hep gitmezler mi zaten. Sıkıntıya giren, dara düşen her erkek gibi o da gitmiş. "Erkekliğin %90'ı kaçmaktır" lafı acaba tam da bu durumlar için mi söylenmiş?
Babanın arkasına bakmadan kaçıp gitmesinin ardından anne, iki çocuğuyla kalakalmış. Ne yapmış ne etmiş ikisini de okutmuş, büyütmüş. Fakat bazı acılar, bazı anılar çocuklarda fark edilmez yaralar açarmış. Hayatında mutlu olmayı seçemez belki de hep acı çekmesi gerektiğini düşünürmüş. Bazı çocuklar maalesef hiç büyüyemezmiş...

ve Sen Kuş Olur Gidersin, içerisinde insanlığın gerçeklerini barındıran yapısıyla okurken canınızı biraz acıtacak. Akıcı dili ve farklı karakterlerin aynı olaya yaklaşımlarının da bulunduğu kitap empati yapmanızı da sağlayacak. Okumaktan keyif alacağınızı düşündüğüm kitabın yazarından bahsedelim biraz da;
Tarık Tufan edebiyat alanında 5 adet kitap yazmıştır ve Yozgat Blues ve Uzak İhtimal isimli filmlerin senaristliğini yapmıştır. Her ikisi için de biri İstanbul Film Festivali, diğeri de Altın Koza olmak üzere En İyi Senaryo ödüllerini almıştır. Dolayısıyla bu filmleri de en kısa zamanda blogda görebileceksiniz.

4 yorum:

  1. Sunumunuza mı bayılsam baykuşlu damganıza mı? Kitabın adı zaten merakımı cezbetti, tez vakte edineyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım en az benim kadar beğenirsiniz:)

      Sil
  2. Kitaptan çok etkilendim ben de Sinem. Filmlerinden de aynı şekilde... Tarık Tufan ile tanışmak büyük keyifti. Çok güzel yorumlamışsın yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Filmleri de yazacağım yakında ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.