Fi ve Çi - Azra Kohen

Nasıl anlatsam, nerden başlasam?! diyerek girmeliyim cümleye çünkü gerçekten bu kitaplar, bana hissettirdikleri, kattıkları ve içerdiği konular nasıl anlatılır bilemiyorum. Öncelikle kitabı okuyup çok sevenlerden olduğumu belirtmeliyim. Hiç sevmeyen bir grup olduğunu ve onlardan olmadığımı bilmelisiniz. Bir başka grup da var ki içerisinde dinden, siyasete, felsefeden doğaya onlarca derin konuyu barındıran bu kitapları Grinin Elli Tonu serisine benzeten hatta ve hatta onun Türk tipi olduğunu söyleyen, işte onlara sonuna kadar karşıyım. Her iki seriyi de okuyan biri olarak söylüyorum bunu asla kulak dolgunluğu değil. Bu uzun girizgahın ardından kitaplara geçmek en güzeli.

Kitapta bir sürü farklı karakterle karşılaşacak ve belki bir an ben bunların hepsini nasıl aklımda tutacağım endişesine kapılacaksınız (mesela ben). Korkmayın, her bir karakter sayfalar ilerledikçe öyle farklı huyları, davranışları, bakış açıları ve derinliğiyle aklınızda yer edecek ki bu kez kendinizi birini okurken diğerini merak eder halde bulacaksınız.
Çi'nin sayfasını kapatır kapatmaz acaba Pi ne zaman çıkacak duygusunun içime dolduğu kitapta öyle güzel tespitler bulunuyor ki bu kitapları kişisel gelişim kitabı olarak görebilmeniz de mümkün. Bir çoğumuza oldukça sıkıcı gelebilecek bir çok konu bu karakterler sayesinde hikayeye öyle güzel yedirilmiş ki kendinizi dünya üzerinde oluşturulmuş sistemin çarklarını okurken bulacak, halifelerle ilgili derin bir sohbete dahil olacak ya da emniyet güçlerinin ellerindeki gücü nasıl kötüye kullanabileceklerine şahit olacaksınız. 
Elbette ki her biri sizlere bir şeyleri anımsatacaktır tıpkı bana anımsattığı gibi. İşte bu nedenledir ki bu kitapları okurken bazı şeylere takılıp kalmayın dememiz. Belki yazılanların da ötesini görmelisiniz. 
Fi ve Çi son zamanlarda ayırmaya başladığım başucu kitaplarım arasına çoktan girdiler ve şimdi sabırsızlıkla Pi'yi bekliyorum. Hiçbir duyduğunuza takılı kalmadan, bütün ön yargılarınızı unutup hepsini okuyun lütfen. Çünkü bu kitaplar birbirini tamamlayan kitaplar. Keyifli okumalar...

4 yorum:

  1. Sinemciğim, alıp okumayacağım dedim ama şimdi senin yorumunda ne yapacağımı bilemedim canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafta çok fazla önyargı ve yanlış yorum dolanıyor bence. Bir alıp şansını denemelisin. Kitapların birbirlerini tamamladığını da unutmamak gerek tabii :)

      Sil
  2. Fi elimde aşırı meraklardayım en kısa zamanda okuma listeme aldım :) Yaaa ama o cücelere bayıldım bana vermelisin onları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım senin yorumun ne olacak :) Cücelerimin isimleri Momiji, bywonderland.com dan farklı farklı türlerini görebilirsin ve onları kimselere verememeeemm ;)))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.