Predestination - Kader

Zamanda seyahat edip suçları engelleyecek bir ajan olmak ister miydiniz? Tamam tamam herkes istemez biliyorum ama ben isterdim galiba. Buradaki önemli soru; bu filmdeki ajan gibi olmak ister miydim? Bunun cevabı çok büyük bir yüzdeyle hayır oluyor benim için. Nedenini de sadece filmi izleyenler anlayacak ;)

Bilimkurgu filmleri, izlemekten en çok keyif aldığım filmler sıralamasında başlarda, belki de en üst noktadalar.Bir de film beni zorlar, noluyor yahu burda sorularını sormama neden olur ve bana sürprizlerle gelirse listenin tavanını delip de geçebilir yalan yok. Predestination da tam bu anlatıma uygun bir film oldu benim için. Gayet normal bir şekilde, bir barda başlayan film, öyle farklı bir çizgide ilerledi ki şaşkınlıklar içerisindeyim.
Film boyunca acaba mı? sorusu size bolca eşlik etse de hiçbir şeye emin olamıyor başka "acaba"larla boğuşuyorsunuz. Film bittiğinde aklıma gelen ilk olgu "Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?" olgusu oldu. Cevapsız kalan tavuk-yumurta ilişkisi Predestination için de oldukça geçerli.
Karakterlerden bahsetmekte bile oldukça zorlandığım filmde bir barmen, barmenin müşterisi, yetimhanede büyümüş bir kız çocuğu ve zamanda seyahat eden bir ajan başlıca karakterler olarak sıralanabilir. Zaman süresince birbirini tanımayan bu karakterlerin aslında o zamanın sonunda ne kadar da tanıdık olduklarını görecek ve işte bu noktada çok şaşıracaksınız.
Çok detay vermiş olabilir miyim? Evet olabilirim :) O halde merak edenler doooğru filmi izlemeye merak etmeyenler deee... Bu film merak edilmez mi yahu? İyi seyirleeerr :)


4 yorum:

  1. Tek kelimeyle harika bir film. Ama iyi kafa yoruyor sonunda noldu lan falan gibi oldum :D İzlemeyen varsa ben de tavsiye ederim. Zaten film önerilerime bunu da ekleyeceğim. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.