Anıtkabir'de Çanakkale Anması

Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz anmasının, Anıtkabir'de, 24 Nisan gecesinde etkinliklerle yapılacağını önceki yazımda anlatmıştım. Hatta Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan yürekleri cız ettiren klip de yazımdaydı. Şimdi sıra o gece neler yaşandığında.


Maalesef ben ailemin yanına gittiğimden bu muhteşem geceyi kaçırdım ancak olayı görüntülemek için ajanlarım iş başındaydı ;)  En azından onların ağzından dinleyebildim. Geceyi anlatmaya nereden başlamak gerek diye düşünürken sanırım ilk olarak dışarıdan başlamalıyım dedim çünkü Anıtkabir çevresinde trafik felç olmuş ve arabalar park edecek yer bulamamış 24 Nisan gecesinde.

İçeriye girebilen şanslı insanlarsa Anıtkabir'i geceleyin ışıklandırılmış haliyle yakından görebilme şansına, binlerce dilek fenerini aynı duygularla uçurabilme ayrıcalığına ve yine her seferinde olduğu gibi tek yürek olabilme gücüne sahip oldular. Böyle özel günlerde, o kalabalıkta Anıtkabir'de hissedilen o özel duygu maalesef anlatılmaz, yaşanır cinsinden.

Çanakkale anması yapılacaktı adı üstünde dolayısıyla nöbetçi askerlerin hepsi Çanakkale üniformasıyla tutuyordu nöbetlerini ve gecenin en unutulmaz anı ise sabaha karşı  04:00 te Anıtkabir içerisinde bulunan misafirlere Kızılay tarafından ikram edilecek olan, o dönem de askerlerimizin yediği kırık buğday çorbası ve somun ekmek olacaktı. Bu özel anlara dair görüntüler elimde yok fakat gidenlerden bunun da çok etkileyici bir biçimde geçtiğini anlattıklarını söyleyebilirim.

Bu muhteşem etkinliğe tanıklık etmiş olanlar bence ömürlerinin sonuna dek bu özel anları herkese anlatmalı ve Anıtkabir'den doğan güneşi seyredebilmenin keyfini her gözlerini kapattıklarında hatırlamalılar. Her şeyin sonunda Genelkurmay Başkanlığı'na bu özel gece için ne kadar teşekkür etsek az diye düşünüyorum. 

Böylesine unutulmaz etkinliklerin nicelerine şahit olabilmek, o özel duyguları hissederek daha da çoğaltmak dileğiyle...


8 yorum:

  1. harika bir etkinlik olmuş, aman nazar değmesin burada da gözlerin olanlar var malum !

    YanıtlaSil
  2. Evet çok güzel ve anlamlı bir anma töreni oldu. Büyük zafer için yapılması gereken buydu. Umarım böyle zorlukları bir daha yaşamayız. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yaşamayız ama özgürlüğümüz elimizden alınmaya kalkarsa geri de durmayız :) Sevgiler.

      Sil
  3. Çok güzel bir anı ya... Keşke sen de ben de orada olabilseydik. Ben sınırlı sayıda karede görebildim o geceyi ve kendi kendime bu kalabalıklar oldukça ve Atamızın mezarının başında nöbet tuttukça hepimiz için umut var diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıtkabir'e her adım attığımda ve çevremde benim gibi düşünen insanları gördüğümde ben de aynı hislere sahip oluyorum. Hele gün geçtikçe kalabalıklaşmamız bu hislerimi daha da kuvvetlendiriyor. Dilerim söylediğin gibi olur ve artık huzura ereriz. Keşke orada olabilseydik.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.