Devir - Ece Temelkuran

Ankara'yı bilir misiniz? Peki ya Kuğulu Park'ı? Peki ya ülkemizde sık sık yaşanan sıkıntılı dönemleri? Devir, Ankara'da adım adım, kendisini hissettire hissettire gelen darbe dönemini anlatıyor, darbeden hemen önce neler yaşandığını. Fakat bu kez sokaklardan değil de evlerin içerisindeki gözlerden... Daha küçücük, daha etrafta neler olduğunu çokça anlayamayan sadece iyi ve kötü kavramlarını anlayabilen iki çocuğun gözlerinden. Saf hisleriyle etraflarında olup bitenleri hem izleyip hem de anlamaya çalışıyorlar. Bir yandan da kendilerince bir çözüm bulup bütün sorunları çözmeye and içiyorlar.

Devir'i okuduktan sonra o döneme daha farklı gözlerle bakacak, Kuğulu Park'ta adımlarınızı bir başka anlamlı atacak ve o güzelim kuğulara farklı duygular besleyeceksiniz.


Ece Temelkuran'la tanışabilme şansına geçen ay yine Kitap Ağacı sayesinde eriştim. Öylesine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik ki hiç bitmesin istedim. Devir'i mutlaka okumanız gerektiğini salık verirken Ece Temelkuran'la tanıştığım ilk kitap Düğümlere Üfleyen Kadınlar'ı da çok seveceğinizi söylemek isterim. Söyleşi sonrası kendisine ait tüm kitapları okumaya karar verdiğimi de itiraf etmeliyim. 
Yukarıdaki video söyleşi başlangıcında izlediğimiz, Kitap Ağacı Ankara tarafından hazırlanan bir video. Biz büyük keyifle izlemiştik dilerim siz de aynı keyfi alabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim.

4 yorum:

  1. Ankara da yaşayan biri olarak bu kitabı çok merak ettim. Bende en kısa zamanda edinip, okumak istiyorum. İyi okumalar...

    YanıtlaSil
  2. Hiç Ece Temelkuran kitabı okumadım.Sanırım bir an önce edinmeliyim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.