Acı Çikolata - Laura Esquivel

Okuduklarınızdan etkilenmek ister misiniz? Peki ya içerisinde verilen her yemek tarifini delicesine tatmak istediğiniz bir kitap oldu mu hiç? Ahh bir de aşk var elbette. En derininden işleyen insana ve o aşk için göze alınan, yapılan şeyler var. Hiç aşık oldunuz mu siz? Acı Çikolata'da Laura Esquivel size gerçekten aşık olup olmadığınızın cevabını verecek size. Bir de kitabı okuduktan sonra cevaplayın bu sorumu o halde ;)

Laura Esquivel, Acı Çikolata'da en acı Meksika geleneklerinden birine dikkat çekmiş aslında. Meksika'da evin en küçük kızının evlenmesi yasakmış. O kız evi çekip çevirmekle ve annesine ölene dek bakmakla yükümlüymüş. Ne acı değil mi? Aksini isteme hakkının bulunmaması ne acı. Hikayesine yakınlık edeceğimiz evin en küçük Tita'da bu acımasız gelenekle elinden geldiğince savaşıyor. Onun yaşadıklarını ve yaptıklarını okurken heyecanlanacak, üzülecek ve onun hislerine ortak olacaksınız. Kitabı okuduktan sonra da beyazperde uyarlamanızı hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum :)

8 yorum:

  1. Bu kitabı bir süre önce duymuş ve okunacaklar listeme eklemiştim. Tavsiye de ettiğinize göre bir an önce almalıyım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Bir an önce almalı ve okunacakların ülk sırasına yerleştirmelisiniz ;)

      Sil
  2. Çok merak ettim :) okumalıyım...

    YanıtlaSil
  3. Ne ilginç kitap :) Aynı yazarın bir de Malinche'si var belki okumak istersin gerçek bir hikayeden yola çıkmış.

    YanıtlaSil
  4. Hiç unutamıyorum bu kitabı, yemeklerle duyguların geçmesi ne güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes der dururdu sonunda okudum ve ne demek istediklerini anladım :) Herkes okumalı mutlaka

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.