Anayurt Oteli - Yusuf Atılgan

Yusuf Atılgan'ın kaleminden okuyacağınız Anayurt Oteli oldukça hastalıklı bir karakter olan Zebercet'i konu alıyor. Zebercet, babasının ölene dek işlettiği Anayurt Oteli'nde doğduktan sonra her gününü orada geçirmeye başlamış tuhaf bir çocuk.

Babası öldükten sonra otelin işletmesi kendisine kalıyor ve kendine hakim olabildiği müddetçe otele misafir kabul ediyor. Fakat bir gün otele bir kadın gelip Zebercet'in içinde saklı kalmış, kuytulara köşelere saklanmış tüm hislerin bir bir ortaya dökülmesine neden oluyor. Bunlar öyle pek de aşina olduğumuz hisler değil açıkçası.

Okurken bizleri oldukça zorlayacak, nasıl bir adam bu Zebercet diyeceğiniz türden karanlık, duyguları karmakarışık ve hatta sapkın bir adam. Hiç tanımak istemeyeceğiniz Zebercet karmaşık dünyasında sizi bekliyor. Sakın ona kapılmayın ;) Keyifli okumalar.

6 yorum:

  1. Kitap ilk çıktığında okumuştum ama başlık bana hiçbir şey hatırlatmadı ama paylaşımı okuyunca olayların tamamını hatırladım. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Filmi de bu kitaptan yapıldı sanırım izlemiş ve beğenmiştim . sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, filmi de varmış ve çok güzelmiş. İzlemeyi düşünüyorum ben de. Sevgiler :)

      Sil
  3. Ben yüzümde ekşi bir ifade ile kitabını okurken, abim aa filmi vardı onun, biraz ağır ama harikaydı diyerek beni şok ediyordu.
    Yusuf Atılgan benim için Aylak Adam'la hep ölümsüz olacak.
    İşin aslı, edebiyatseverler, Aylak Adam severler için çömezlik, bu kitabın değerini anlayanlara da ustalık dönemi demişler.
    E çok yol olduğunu biliyoruz zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça zorlu bir kitaptı benim için de. Film hakkında ben de çok güzel sözler duydum. İzleyeceğim en kısa zamanda.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.