Çiçek Pastanesi - Bozcaada

Madem havalar sıcak, madem dondurmayla serinliyoruz o halde Bozcaada'dan tadı damağımda kalan bir lezzetten bahsedeyim istedim. Meşhuuuurr Çiçek Pastanesi'nin keçi sütünden yapılan birbirinden leziz dondurmalarından yemeden Bozcaadadan dönmeyeceksiniz değil mi?

Evet, evet... Herkes Bozcaada hakkında bir şey bilecek diye bir kural yok ancak Bozcaada'ya gideceğimi duyan herkes eksiksiz mutlaka Çiçek Pastanesi'ne gitmemi söylemişti. Pekii ne varmış bu Çiçek Pastanesinde? Pek tabii ki her pastanede olan şeylerden ama daha leziz, daha özenli ve güler yüzle servis ediliyor. Günümüzde iyi servis büyük fark yaratıyor unutmayalım ;)

Çiçek Pastanesi'nde tadılmadan dönülmeyecekler de var elbette. Bir kere bakın en başta söyledim dondurmalarının her çeşidinden yemelisiniz. Artık günde kaç kere uğrarsınız bunun için o tamamen size kalmış ;) Sonraaa sonra elbette ki dillere destan kurabiyelerini tatmalısınız. Kendilerine özel kurabiyelerini menülerinde göreceksiniz.

Bu leziz kurabiyelere eşlik edecek olan da ev yapımı limonata olabilir mesela ;) İşte sizlere harika bir atıştırmalık menüsü. Tarihi Karadeniz'e dayanan Çiçek Pastanesi'nde birer çay içmeden de dönmeyin tabii.

Dip not olarak söylemeliyim ki; eğer Bozcaada'ya tatil döneminde gidiyorsanız şehrin her yerinde olduğu gibi burada da yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Biz neredeyse her seferinde sandalye bekledik. Bir keresinde komşu işletmeden yardıma koştular, o derece kalabalıktı anlayacağınız. Dondurmam bitti bu demek oluyor ki yazı da bitti :)) 

4 yorum:

  1. çok keyifli../:)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyesi muhteşem ama ben gittiğimde dondurması yoktu:/ Ben mi gözden kaçırdım ki.. Hıms hıms bak sen yaa

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.