Cadılar Bayramınız Kutlu Olsun

Bu sene Hera'yla düşündük karar verdik ve sizlere bir Cadılar Bayramı kartı hazırladık :) O çarşafı başına geçirdi ben fotoğrafını çektim ve en beğendiğimiz kareye onu hayalet olarak yapıştırdık. Dolayısıyla bugün Hera hayalet kılığında kapınızı çalabilir. Tabii ki ona şeker vermeyin ama onu sevdiğinizde yapacağı sevimlilikler için hazır olun ;)

Cadılar Bayramı tarih sahnesinde taa Keltlere Paganlara dek uzanan bir hikaye fakat yıllar geçtikçe değişmiş, evrilmiş. Bugünlerde gerçek amacından çokça farklı eğlence amaçlı kutlansa da eskilerde bu bayram hasat zamanını kutlamak amaçlıymış. Korkunç ifadeli balkabakları ise kötü ruhları uzaklaştırmak amaçlı.
Temelde bereketi kabul ediyor ve kötü ruhları uzaklaştırmak istiyoruz değil mi? O halde ne diyoruz; Bu cadılar bayramında gelsin bereket, gitsin kötü ruhlar :)
Cadılar Bayramınız kutlu olsuuunn!

2 yorum:

  1. teşekkürler ki. ^^ senin de cadılar bayramın kutlu olsun her şeyden konuşmalı. :) böyle günlere bayılıyorum. yani altında bir hikayesi yatanlara. elbette her şeyin altında bir netice doğar, zaten bu da onu ilgi çekici haline getirir. cadılar bayramının kökeni hakkında bir ara yazdığım hikaye doğrultusunda yaptığım araştırma sonucu rast gelmiştim. kelt mitolojisini sevdiğimden karakterin de kökenini keltlere değindirdiğim için doğum gününde samhain festivalini kullanmıştım. fakat hakikatten bu gibi günler insanın zamanına renk katıyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitoloji benim de çok ilgimi çeker ve her nedense gerçekten varolduklarına inanmak isterim. Haklısın, bizlerin kültüründe yer almasa da çıkış hikayesi bütün dünya insanları için olumlu sonuçta. Kutlamaktan ne zarar gelir?

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.