Dizi İzlemekten Film İzleyemeyenler :)

Aaa yoksa yerli dizilerden bahsettiğimi mi sanmıştınız? Aynı senaryolardan virgül değiştirip önüme süren yapımları izlemeyi oldukça uzun zaman önce bıraktım. Biraz da olsa kaliteli şeyler izlemeyi hakettiğimi düşünüyorum. Sizce?
Gelgelim ki bunları izlemekten film izleyemez oldum. Yukarıda gördükleriniz izlediklerimden güncel olanlar. İzleyip bitirdiklerimi birazdan göreceksiniz ve pek tabii yorulmadım sizden de tavsiyeler isteyeceğim. Haydi önce ben tavsiye edeyim siz okuyun sonra da siz bana tavsiye edin ben de izleyeyim :)

Doctor Who: Yıllardır methini duyduğum ama daha bu sene izlemeye başladığım bir dizi. Eh ben de daha 1. sezondayım :) Bilim kurgu sevenlerin keyifle izleyeceği bir dizi olduğunu düşünüyorum.
The Walking Dead: Başladığı günden bu yana artık biraz can sıkmaya başlasa da izlemekte ısrarcı olduğum The Walking Dead'de küçükken geceleri zombi filmleri izleyip, yatağa giderken evin tüm ışıklarını açan Sinem'i hatırlıyorum. Çare yok bitene kadar devam ;)
Under The Dome: Stephen King'in sadece 1 kitabını okusam da filmlerinin ve dizilerinin hepsini izlemiş olmam normal mi? İşte bir Stephen King ürünü daha. Yaşadığınız bölgeye bir kubbe düşüyor ve siz içinden çıkamıyorsunuz. Elbette Stephen King tarzına uygun onlarca etken de bu kubbeyle birlikte geliyor. Seveceğinize eminim.
The Strain: Zombi kavramının kaç level atlamış hali bu Strain'deki yaratıklar bilemiyorum ama ağızlarından çıkan o zımbırtının göründüğü sahneler haricinde gözlerimi ekrandan alamıyorum. Farklı bir hikaye ve heyecan hiç bitmiyor.
The Fear of the Walking Dead:  Ahh ahh desenize Walking Dead'den sıkıldım diyen sen değil miydin diye? :)) Olsun merak ettik başladık artık bırakmak olmaz ;)
Şimdi gelelim tarihi ama Sinem'in yaşamında iz bırakan dizilere :)) Başkaları da vardı da inanın hatırlayamadım. 
Gilmore Girls: Tekrar tekrar izlesem de sıkılmayacağım dizilerden bir tanesi. Zengin ailesini reddetmiş Lorelai ve onun kızı Rory'nin hikayesini anlatıyor. Onlar öylesine renkli kadınlar ki hayatlarında hep bir aksiyon oluyor. Bu arada bazı bloglarda Rory'nin okuduğuu kitapları okuma turnuvalarına şahit olmuş olabilirsiniz. Bir gün ben de yapıcam, unutmadım aklımda ;)
Beverly Hills 90210 : Hayır hayır, pek tabii ki yenisi değil en eski olanından bahsediyorum. Ortaokulda okuldan gelip koşa koşa tv karşısına geçip beklediğim dizilerden. İnsanlar zengin, ilişkiler karmaşık bir nevi Dallas'ın genç versiyonu diyebiliriz ;)
Ghost Whisperer : Çok duyulan bir dizi değil sanırım ama sipiritüel şeylere ilgi duymaya başladığım ilk dönemlerde karşıma çıkan ve tek bölümünü bile kaçırmadığım dizilerden. Meraklılarının çok seveceğine eminim.
Dawson's Creek : Veee zamanında kendimi onunla özdeşleştirdiğim tek dizi. Şu an fark ettimde bütün sırlarımı ortaya döküyorum galiba. Dawson's Creek'i izlemiş olanlar bilirler Dawsoncı mısın yoksa Paceyci mi? soruları etrafta dönüp dururdu. Ben Paceyciyim :) Hadi söyle bakalım sen kimi tutuyordun?

Narcos: Pablo Escobar'ın hayatının  belki de en hareketli bölümüne ışık tutan dizi oldukça ilgi çekici. Adam çalıyor ama yapıyorda diyenlere gelsin ;))
House: Tüm aile mensuplarının doktor olmasından kaynaklı hiç de yabancılık çekmediğim bir dizi. Çatlak doktor House ve inanılmaz ekibi sayesinde dünyada ( ya da Amerika'da) tedavi edilemeyen vaka kalmayacak ;)
Breaking Bad: Keşke bitmeseydi dediğim dizilerden. Pablo Escobar'ı izlerken nasıl sinir olduysam Breaking Bad'i izlerken o kadar ketif aldım. Aradaki ilişki ne mi? Tabii ki ancak izlediğinde anlarsın:)

Wayward Pines: Asla terk edemediğiniz bir kasabada olmak nasıl bir duygu dersiniz? Hem de içeride akıl almaz işler dönüyorsa. Erken bitti beni üzdü keşke daha uzun sürseydi.
Revolution: Benim izlediğim diziler keşfedilemiyor. Revolution da bunlardan. Bilinmeyen bir nedenle dünya üzerindeki elektrik ortadan yok oluyor ve dolayısıyla elektronik cihazlar da kullanılamıyor. Alışkını olduğunuz hiçbir şeyi kullanamadığınızı düşünün. Korku filmi gibi değil mi?
Flash Forward: Gizemli bir şekilde dünya üzerindeki herkes 137 saniyeliğine bilincini yitirir ve o esnada 6 ay sonrasına ait görüntüler görürler. Pek tabii başta bunun farkına kimse varmaz ;)
Alcatraz: İptal edilen dizilerden oysaki ne de güzel gidiyordu. Meşhur Alcatraz Hapishanesi'nden 1963 yılında bir gecede tam 302 adam kaybolur. Ve her biri tek tek 2011 de ortaya çıkmaya başlarlar. Peki ya geçen yıllar içinde onlara ne olmuştur? ( İptal edilince öğrenemedik ne olduğunu ama ilginizi çektiyse bir izleyin derim)

Fringe: Hayatım boyunca hep sürmesini istediğim dizilerden. İzlediğim süre boyunca her sezon iptal edilecek dedikodularıyla yüreğimi hop ettiren bu diziyi mutlaka ama mutlaka izleyin. Hayallerinizin de ötesine gideceksiniz.
Lost: Anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Konusunu herkesin bildiği, hiç kimsenin bir bölümünü bile kaçırmadığı ama son bölümde hüsrana uğratan dizi :)

Ve listenin sonuuu. Dizileri yazarken bayıla bayıla izlediğim ama görselleri hazırlarken hatırlayamadığım dizileri hatırladım napalım onlar da başka bir posta kaldı.
Once Upon a Time: Çok severek izlemeye başladığım ama sonra bittiğini sandığım bir dizi. Devam bölümlerini en yakın zamanda tekrar izlemeye başlayacağım. Hayatınızın aslında bir masaldan ibaret olduğunu farketseniz ve birdenbire çevrenizdeki herkes bir masal kahramanına dönüşse ne hissederdiniz? 
Girls: Girls de bitti sanıp bıraktıklarımdan. Meğer bitmemiş :)) Dizilerde izlediğimiz her zaman mutlu, bakımlı ve başarılı kadınlar gerçek mi? Tabii ki değil. Asıl gerçeklik Girls'te demedi demeyin.
The Big C: Halen izlemekte olduğum ama bitmiş bir dizi. Bir kanser hastasının hayata nasıl tutunduğunu anlatıyor ama en keyifli yönleriyle. Bence herkes bu diziyi izlemeli. Hayat çok kısa her anın tadını çıkarmalı.

İşte benden bu kadar ve evet çok uzun bir post oldu. Sizin önerilerizi ve izlediyseniz diziler hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Başka dizilerde görüşebilmek dileğiyle :)

22 yorum:

  1. Ben de How i met your mother fanatigiydim, iki kere izlemisligim var 9 sezonu, tavsiye ederim ama bu kadar dizi izleyip onu es geçmemişsinizdir belki :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy kardeşimin yoğun ısrarlarına rağmen izlemediklerimden. Onu da birgün izleyeceğim kesin. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Keşke türklerde güzel dizi ve araba yapabilse:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ,
    Prison break, pretty little liars bende bunları öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prison Break'in birkaç bölümünü izlemiştim ama Pretty Little Liars hakkında hiçbir fikrim yok. Teşekkürler :)

      Sil
  4. Flash'ı tavsiye ediyorum ben de :) 2. sezonu yeni başladı. Çizgiromandan uyarlama sevilen bir DC karakteriyle ilgili güzel bir yapım :) 2.sezonu yeni başladı ;)

    YanıtlaSil
  5. Canım house ve fringe derim

    YanıtlaSil
  6. Yeni başlayanlardan limitless ve blind spot mükemmel bence :)) eskilerden himym ve breaking bad'i çok özlüyorum 😓 ayrıca çok sevdiğim ama kısa süren the following seni çok özledim hadi çık gel 😓😂

    YanıtlaSil
  7. Listede izlemediklerim var ben de onlara bakacağım. Eklemelerim; how i met,the big bang theory,da vincis demonds,hannibal,minicik bi mini dizi olan ve çok güldüğüm a young doctors notebook(litabını alıp okumak istiyorum).. Aklıma ilk anda bunlar geldi :)

    YanıtlaSil
  8. Yabancı dizi konusunda çok ortak dizimiz varmış. Özellikle Doctor who izlemiş ve hakkında kötü konuşmamış biri olarak sizi takdir ediyorum. Zira genellikle dizideki diğer türlerin çok yapmacık olduğunu ve çizgi film karakterlerine benzediği konusunda saçma fikirlere kapilanlar var. O karakterlerin dizinin ilk bölümünde yayınlananla ki bu 50 yıl öncesine kadar gidiyor aynı olduğunu ve orijinalliklerini kaybetmediğini bilmiyorlar. Sonuçta yeryüzünün rekorlar kitabında girmiş en uzun dizisi. Neyse doctor who deyince çenem düşüyor.
    Lost ve fringe efsane
    Flashforward bence konu çok güzeldi ama iyi sunamadılar. Ama yine de devam etmesi lazımdı
    Walking dead de efsane
    efsane fakat the fear of walking dead'in ilk bölümünde uyuyup kaldım. Bir şans daha vereceğim.
    Under the dome sonuçta isin içinde king var.
    The strain ana kötü karakter çok saçma olmuş. O yüzden bıraktım. Aslında konu güzeldi.
    Revolution bittiğine üzüldüğüm dizilerden keşke devam etseydi.
    Alcatraz çok sevdim. Kadrosu da güzeldi. Bitmese çok güzel olacaktı.
    Ben bilim kurgu sevdiğim için diğer dizileriniz konusunda yorum yapamayacağım.
    Dizi ve film dediğin bence bilim kurgu olmalı.

    İzninizle birkaç tavsiyem de olacak.
    Eşimle beraber izin süredir izlediğimiz supernatural
    The extant
    Orphane black
    Biraz kendini tekrar ediyor ama forever
    Benden bi kadar. Yazdıklarım sizin yazdıklarımızı geçmesin.
    Yararlı bir paylaşım olmuş. (eniste.ceksene)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Strain'e mutlaka bir şans daha ver çünkü ana karakterin neden öyle olduğu anlatılıyor :) The fear of walking dead in ilk bölümünden ben de çok umutsuzdum ama ikiyi merak edip açtım. Tavsiyeleri de not aldım. Mutlaka izleyeceğim. Teşekkür ederim :)

      Sil
  9. her faninin tadacağı ölüm gibi, her sinemaseverin tadacağı acı gerçek. diziler nedeniyle kapanan sinema algımı neyse ki fazla hasar görmeden toparlayabildim bu yaz sonu. konu başlığı haliyle ilkbaharda yaşadığım dizi krizini hatırlattı ve benzer post atmıştım. gelen cevapları yapıştırsam buraya sığmaz sanırım. o yüzden sevebileceğiniz pek bilinmeyen sağlam bir kaç dizi yazıp kaçayım ben:)
    orphan black, borgen, fargo, forbrydelsen, the following, bron-broen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeler için çok teşekkür ederim :) akat öyle çok dizi tavsiyesi geldi ki bir süre daha film izleyemeyeceğim sanırım.

      Sil
  10. ooo doctor who candır <3 özellikle 6. sezonu <3

    YanıtlaSil
  11. Aklıma geldi yine :)
    Supernatural benim bir numaralı dizimdir:)
    Hmm birde severmisin bilmem desperate housewives :)
    Merlin:)Aklıma geldikçe yazacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Desperate Housewifes ı seyretmiştim bak unutmuşum :) Diğerlerini yazdım mutlaka izleyeceğim. Sanırım bir tek ben izlememişim onları ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.