Steve McCurry Fotoğraf Sergisi

Afgan Kızı fotoğrafının ardından dünyada Steve McCurry'i tanımayan kaldı mı bilmem ama  CerModern'deki Steve McCurry sergisi sayesinde Ankara'da tanımayan, bilmeyen kalmaz diye düşünmeden edemiyorum. Eğer Ankara'daysanız bu sergiyi sakın kaçırmayın.

Phidelphia'nın kenar mahallelerinden birinde doğan McCurry; yerel bir gazetede çalışmaya başlamadan önce Pensilvanya Devlet Üniversitesi'nde film üzerine çalışmıştır. Birkaç yıllık serbest çalışma sonrası, McCurry Hindistan'a yapacağı pek çok ziyaretten ilkini gerçekleştirmiştir. Bir çanta kıyafet ve filmden daha fazlası ile seyahat ederek, fotoğraf makinesi ile ülkeyi keşfederek alt kıta boyunca ilerlemiştir. 

Aylar süren bu seyahati sırasında Pakistan ve Afganistan'a da ilginç yollarla geçmiş ve Afganistan'daki çatışmanın ilk görüntülerini her dergi künyesi sayısına bir insan yüzü koyarak dünyaya göstermiştir.

Bu ilk seyahatin ardından altı kıta ve sayısız ülke üzerinde çalışarak birbirinden güzel, ilginç ve unutulmaz kareleri ölümsüzleştirmiştir. Çalışmaları her zaman çatışmaları, ortadan yok olan kültürleri, eski zamandan kalma gelenekleri ve çağdaş kültürü içermektedir.

13 Aralık 2015'e dek Ankara Cer Modern'de gezebileceğiniz bu sergiyle sizler de farklı hayatlara şahitlik edebilir, fotoğrafın gücünü yakından görebilirsiniz. Her karede farklı kültürleri görerek aslında ne muhteşem bir dünyada yaşadığınızı fark edecek belki de sonrasında attığınız her adımda farklı hissedeceksiniz.


2 yorum:

  1. Yolum üzeri şu sıralar ankaradayım :D bir uğrarım. birde oralarda bir yerlerde bir ara güler gördüm sanki :D benim hemşerim olurda kendileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika. O halde mutlaka az sonra yazacağım posttaki sergiyi de gez. Ve evet Steve McCurry gözünden bir Ara Güler fotoğrafı da seni bekliyor olacak ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.