Ben Dilerim, O Olur

Günaydın sevgili okuyucularım, günaydın dünya, günaydın evren ve sesimi duyan tarifi imkansız o kudretli güç :) 

30'lu yaşlar insanın farkındalıklarının arttığı yaşlar derler duydunuz mu hiç? Ben duymuş ve nasıl yani? diye düşünmüştüm uzun süre önce. Her zamanki gibi o yaşlara gelince anladım. Elbette herkes için geçerli olmayabilir bu durum ancak kendini geliştirmeyi, okumayı, öğrenmeyi sevenler için kaçınılmaz sondur bu. Yaşım ilerledikçe ve ben her geçen gün hayata ve kendime dair yeni bir şeyler öğrendikçe tıpkı bir çocuk gibi şaşırıyorum. Sanki hayat bugüne dek görünmez bir perde arkasında gizlediği sırlarını bir bir önüme seriyor ve bana "kendine inan, gücünün farkına var ve sadece benden iste" diyor. 
İstemek, kimimiz için oldukça zor çünkü istemenin ayıp olduğu öğretildi bizlere. İkram edilirse kabul eden ama hiç istemeyen insanlarız. Yine toplumun kötü bir oyunu bu bizlere öğretilen. Oysa "İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü" diye boşuna denmemiş yıllar yıllar önce. 
Canı gönülden istediğiniz her şeyin olacağını bilmek ve hiç ummadığınız değişik yollardan olduğunu görmek öyle sihirli bir şey ki siz de bilin ve isteyin istedim :)
Peki ben uzun zaman önce ne mi istedim? 
Evimi, bulunduğu yeri, mahallemi her şeyiyle çok sevsem de dört bir yanım apartmanlarla çevrili olduğundan içimden hep "Bir gün önü açık, ağaçları sokakları görebileceğim bir evim olsun." derdim. Bir gün olacağına adım gibi de emindim. Peki ne oldu? Ben hala aynı evdeyim ama hemen yanımdaki apartman yıkıldı ve bana tam da dilediğim sahneyi seyreylemek kaldı. 
Yerine yenisi yapılana kadar bu sahne benim manzaram ve bu da bana istemeye devam etmem için bir işaret. 
İstemekten korkmayın. Temiz kalple, iyilikle ve bütünün hayrına olacak şekilde istenen her dilek gerçek olacaktır. Sevgiyle...

10 yorum:

  1. Sizin kadar gönülden isteyebilir miyim bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki. Yazinizi okuyunca içim sicacik oldu.

    YanıtlaSil
  2. Hiç düşünmediğimiz bir şey başımıza geldiğinde süpriz oluyor ama istediğiniz bir şey başınıza geldiğinde daha farklı bir mutluluk veriyor bize.

    YanıtlaSil
  3. Çok istersen olur derler :) Umarım hepimizin dilekleri, istekleri yerine gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da doğru derler ;) Umarım bütün güzel dilekler gerçekleşsin.

      Sil
  4. Hayattan bir şeyler istemek umut etmek yaşam amacı edinmek bizleri hayata bağlar diğer türlü amaçsız yaşam boş olur benimde önüm açıktı hatta yeşil alan diyorlardı ama dibimize yaptılar binaları siz bir süre şanslısınız tekrar yapılırsa Allah kolaylık versin dibinizde inşaat zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki kötü olmuş. Sorun değil benim için. Birkaç yıl önce diğer yanımda bir inşaat vardı çünkü. Alışkınım ;)

      Sil
  5. Çok içten istemişsiniz belli ki, sevindim sizin adınıza! 30'u ramak kalıyor, yeni yıla girişten üç ay sonra bakalım bende ne esintiler olacak ve bu yaşlar nasıl iz bırakacak :) Hayırlısı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Değişimleri, farkındalıkları yavaş yavaş hissedeceğinize eminim. 30'lara şimdiden hoş geldin diyelim:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.