Diriliş - The Revenant

Her anıyla canınızı acıtacak, canınızı sıkacak sahnelere hazır mısınız? The Revenant - Diriliş insan denen canlının çıkarları için neler yapabileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken yine onun onuru, gururu ve inanışları uğruna nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Hikayemiz 1800 lerde, 19. yüzyıl Amerika'sında geçiyor. Tarihlerinin ilk anlarında beri işgalci bir halk olan Amerikalılar biliyorsunuz ki Amerika'da da Kızılderililer'in topraklarını işgal etmiş ve onları yok etmeye varacak eylemlerde bulunmuşlardı. The Revenant- Diriliş'te Kızılderililer, Amerikalılar ve Fransızlar'ın büyük yaşam mücadelelerini göreceksiniz. Hugh Glass, kürkleri için hayvan avlatan bir şirkete rehberlik ederken Kızılderililer tarafından baskına uğrarlar ve şirkete çalışan adamların büyük çoğunluğu bu baskında hayatını kaybeder. Hayatta kalabilenler de canlarını kurtarmak için bir kaçış mücadelesine girişirler.

Hugh, bu kaçış esnasında yavruları olan bir ayı tarafından tarifi mümkün olamayacak biçimde yaralar alır ve ekibin geri kalanını ilerlemek konusunda büyük bir zorluğa düşürür. Bu durumda alınan kararsa, öleceğine kesin gözüyle baktıkları Hugh Glass'ın yanında ölene dek beklemesi için 3 kişi bırakırlar. Bunlardan biri de Hugh'a baba diyen kızılderili Hawk'tır. Ve maalesef John Fitzgerald'ın yaptıkları yüzünden her şey ama her şey geri döndürülemez bir hatalar silsilesine dönüşür.

Hugh Glass, onu ölüme terk edenlerin peşine düşer ve ayının paramparça ettiği bedenini toparlamanın, tam bir avın ve kış şartlarının hüküm sürdüğü doğada hayatta kalmanın inanılmaz yollarını bulur. Bazı sahnelerine bakmaya dayanamadığım The Revenant - Diriliş'i herkesin ilgiyle izleyeceğini düşünüyorum.

Son olarak da Leonardo Di Caprio'ya (eminim bu rolle Oscar'a aday gösterilecek) şimdiden başarılar diliyorum ;) Keyifli seyirler.

7 yorum:

  1. Oscar'a aday gösteriliyor da, hiç alamıyor, kırar mı ki şeytanın bacağını :))
    Hem Tom Hardy hem de Di Caprio'yu bir araya getirmişler, hmmm izlemem gerekiyor şimdi sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu performansla da kıramazsa artık denemesin bence :)) Tom Hardy'nin Tom Hardy olduğunu uzun süre anlayamadım itiraf ediyorum :)))

      Sil
  2. Çok etkileyici bir anlatımdı, çok da merak ettim açıkcası :)
    Oscar ve IMBD ile çoğu zaman ters düşüyorum, o yüzden baza almıyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı filmlerde ben de oldukça farklı düşünüyorum İMDB ile o yüzden haklısın. En güzeli kendin izleyip karar vermek ki çoğu film ilk yarım saatte ne olduğunu belli ediyor.

      Sil
    2. Aynen, çok doğru, sevindim benim gibi düşünenin olmasına, genelde tercihlerini IMBD'ye göre yapanları veya oscara göre anlamıyordum :) Film belli ediyor gerçekten de ya içine çekiyor ya da dışarı atıyor ;)

      Sil
  3. bu adamı ne zaman görsem açıp shutter ısland filmini izlerim . Bana kalırsa dünyanın en iyi senaryosu yazılıp ve en iyi oyunculuğu oynanmıştır. Muhteşem Gatsby'de iyiydi ama Zindan Adasında ödül almıyorsa , inat edip hiçbirinde ödül almamalı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bilmiyorum Diriliş'i izlediniz mi ama burada da çok iyi oynamış ve bence hayatının en iyi performansı olabilir. Çok zorlayıcı sahneler var çünkü.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.