Kafes - Josh Malerman

Kitap okumayı sevenler eminim ki Josh Malerman'ı ve kitabı Kafes'i mutlaka duymuşlardır. İstanbul Tüyap kitap fuarında da sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olduğu da göz ardı edilemez elbette. Yazarı böylesine övdükten sonra kitabı övmeye başlasam ne dersiniz? Satıldığı her ülkede oldukça ses getiren ve birçok eleştirmen tarafından pozitif yorumlar alan Kafes'i sonunda okunanlar kategorisine ekledim :)

Gelelim sevip sevmediğim kısmına ;) Eleştirmenlerin yorumları üzerine arkadaşlarımın da yorumlarını duyunca çook gerileceğimi hatta Stephen King'e ait "O" yu okurken yaşadığım korku dolu günlere döneceğimi düşünmüştüm. Dönemedim. Ben dönmedim diye sakın endişelenmeyin çünkü ben korku ve gerilim eşiği çoook çook yükseklerde olan biriyim. ( Arkadaşlarıma sorabilirsiniz) Hikaye Amerikan filmlerini ve dizilerini izleyen benim için oldukça tanıdıktı fakat kesinlikle taklit değildi. Çok rahat okunan bir kitaptı ve ilerledikçe heyecan seviyesi yükseldikçe okuma hızım daha da arttı. Okurun bir an önce ne olacağını öğrenmeye çalışması bir kitapta yakalanmak istenen bir başarıdır sonuçta.
İnsanların neden gözlerini açamadığını öğrenmek istemez misiniz? Sayfalar geçerken kendinizi birden onların yerine koymuş olarak bulacak ve sürüp giden heyecanın bir parçası olacaksınız. Kocaman dünyada kendini bir Kafes'e hapsetmek zorunda kalmak nasıl bir his görecek ve belki de o kafesten hiç çıkmak istemeyeceksiniz.
Keyifli okumalar.

6 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın^^ elimde olan ama bir türlü okuyamadıklarımdan :/

    YanıtlaSil
  2. Her yerde gördüğüm bir kitap ancak hala okuma fırsatı bulamadım. :-) Çok güzel anlatmışsın. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Ne olacak diye diye çok hızlı sürüklemişti beni Kafes! kitap yorumu yapmıyordum blogda ama bu birdbox tabumu yıktı, iyiydi hemde sağlam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özellikle son sayfaları nasıl bir hızla okudum bilemiyorum :) Oldukça sürükleyiciydi.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.