Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Evde köpek beslemenin bin bir zorluğundan biridir tuvalet eğitimi ama çözümü de bir o kadar kolaydır.İlk olarak söylemeliyim ki başta ummadığınız yerlerde çişe rastlayabilirsiniz. Siz ne kadar kararlı davranırsanız o da o kadar çabuk öğrenir.
Ayy ne kadar iğrenç evin her yeri çiş kaka muhabbetine girmeden önce size bir sorumvar; eğer bebeklere bez bağlanmazsa sonuçları nasıl olurdu? Aaa ama onlar insan evladı demeyin sakın. Nefes alan her canlı her şekilde özeldir.

Buraya kadar okumaya devam ettiyseniz köpekleri seviyorsunuz demektir ;) O halde devam edelim. Henüz 2-3 aylık, annesinden yeni ayrılmış bir köpek yavrusuyla baş başa kaldınız ve ne yapacağınıza dair hiçbir fikriniz yok mu? Önce evinizde "değiştirmeyeceğiniz" bir yer belirleyin ve oraya 2-3 kat gazete serin. Bu yerin özellikleri ne olmalı derseniz evde çok vakit geçirdiğiniz yere yakın bir bölge olursa iyi olur çünkü bazen, daha bir bebek olduklarından, oraya yetişemeyebiliyorlar.
Gazeteleri yerleştirdikten sonra petshoplardan ya da internetten satın alabileceğiniz köpek eğitim damlalarını kullanmaya başlıyorsunuz. İşin bilimsel yönünü bilmiyorum ancak bu damlayı yaydığınız gazetenin üzerine damlattıktan sonra köpeğe orayı koklatmalı ve tuvaletini oraya yapması gerektiğini öğretmelisiniz.
Koklatmak haricinde diğer yol ise şudur; Köpekler tuvaletlerini uygun yönü bulana dek döndükten sonra yaparlar. O pozisyonu aldıklarında tuvaletin geleceğini anlayıp onu hemen gazetenin üzerine götürmeli ve doğru yerin orası olduğunu söylemelisiniz.
İnanın birkaç denemenin ardından kendisinin gazeteye gidip tuvaletini oraya yaptığını göreceksiniz ancak sonsuza kadar tuvalet ihtiyaçlarını evde gideremezler. Köpekler büyüdükçe tuvalet yapabilme kapasiteleri de büyüyecek ve artık gazeteler yetmez olacaktır :) Bu durumda onu sabah ve akşamları, aşağı yukarı aynı saatlerde dışarı çıkarmalı ve tuvaletini dışarıya yapmasını sağlamalısınız.
Dışarı çıkma saatleri geldiğinde hemen yanınıza geleceğine ve zamanın geldiğini size hatırlatacağına emin olabilirsiniz.
Köpeklerin tuvaletlerini dışarıda yapmaları evinizin temiz kalmasını sağlar ancak sokağa kakasını yaptığında onu orada bırakmamaya özen gösterin. Yanınızda bulunduracağınız bir poşetler bunu çözüme kavuşturmak mümkün. Bu tüm canlıların sağlığı açısından en güzel çözüm.
Çevrenizdeki tüm canlıları sevin. Hepimizin sevgiye ihtiyacı var. Sevgiyle...

6 yorum:

  1. selam ,ayrı iki cins köpek bakmış biri olarak tuvalet köpeğin en kolay çözülen sorunu diye düşünüyorum.jack russell baktığımızda 4/5 aylıkken tuvalet yerini değiştirdik evin bir ucundan diğer ucuna ve 2 gün sonra alıştı 2 günde de 1/2 kez gidip diğer yerine yapmak istedi şu an golden bakıyoruz o da aynı oyun oynarken bile bırakıp hızla koşup yapıyor daha 5/6 aylık olmasına rağmen.Bizim sorunumuz yemek sadece mamayla beslememize rağmen bizim yediklerimizi çok istiyor yemek asla vermiyoruz ama peynir yoğurt veriyoruz bazen meyve.Yemek yerken masa hazırlarken görmelisiniz koşturmayı sanki masa ona hazırlanıyor :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum bazı inatçı köpekler haricinde tuvalet eğitimini kolayca alıyorlar fakat insanların en çok korktukları kısım da tuvalet eğitimi maalesef. Soranlar olduğu için yazayım dedim :)
      Yemek konusu ise bizde gelenekselleşti artık. Mama kabı dolu olduğu halde önce benim yemeğimin bitmesini bekler. Benim yemeğim bitince kendi mamasını yemeye gider. Her zaman belki bir şeyler koparabilirim hissi yaşıyorlar :) Bizim yemeklerle çok maceralarımız var onu da başka bir postta anlatırım. Önce fotoğraflarını ayarlayayım ;)

      Sil
    2. ben henüz profesyonel eğitim aldırmadım ondan mı acaba bu kadar yemeğe düşkün diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi içgüdüsel herhalde bir şey verirler diye dolanıp duruyor birde şimdi almaması gereken bir şeyleri alıp masadan yiyecek karşılığı bırakmaya alıştı geçen duştan duş jelini almış ilgilenmedim ne yaparsan yap dedim dolandı dolandı gidip yerine koymuş başka şey bakınıyor oralarda :):)

      Sil
    3. Ben de itaat konusunda eğitim aldırmıştım ama inan şimdi acaba gerçekten gerekli miydi diye düşünmeden edemiyorum. Köpek sorunlu bir köpek değilse eğer o kadar para harcamaya gerek yok. Yiyecek işi dediğin gibi içgüdüsel. Her şeyi yemek, her şeyin tadına bakmak istiyorlar. Yiyecek karşılığı yapmaya alıştıysa bundan hemen vazgeçirmelisiniz çünkü büyüdükçe sorun olacaktır. Aynen yaptığın gibi görmezden gel ve o da bu sayede yiyecek alabileceğini düşünmekten vazgeçsin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.