The 33 - Bildiğimiz Bir Hikaye

13 Mayıs 2014'te yaşadığımız Soma Faciası birkaç yıl öncesinde, Şili'de meydana gelmişti. 2010 yılında tam 33 madenci inanılmaz koşullar altında tam 69 gün yer altında yaşamak zorunda kalmıştı. The 33 onların hikayesi.

Özel bir maden, değer verilmeyen işçiler ve hep daha çok isteyen maden sahipleri. Senaryo elbette ki çok tanıdık ama bu kez hiç görmediğimiz perde arkasına tanık oluyoruz. Yer altında yaşanan trajedi içimizin bir kere daha sızlamasına, onlarla birlikte açlık çekmeye, onlarla birlikte bunalımlara girmeye neden oluyor. 

Kimi ülkelerde insana neden değer verilmediği tartışılır elbette ama bu kadarı da olur mu diyeceğiniz sahnelerle karşılaşacaksınız. Hele bir cehennem misali yaşanan o 69 günün karşılığının hiç olmadığını gördüğünüzde bir şeylere lanet etmemek için kendinizi zor tutacaksınız.

Oldukça bunalımlı sahnelerin sizleri beklediği The 33 için keyifli seyirler dilerim. Güzel günlerin gelmesi ve bu tip kazaların bir daha yaşanmaması dileğiyle.




4 yorum:

  1. Ben de öyle bir klostrofobi var ki kapalı alanı filmlerde bile görsem bir tuhaf oluyorum, madencilerimiz işi çok zor Allah yardımcıları olsun. İzlerim derdim ama kendime güvenemedim şimdi :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ovv kesinlikle izleme o zaman. Ciddi etkileri olabilir. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Sende de iyi sinir sistemi var Sinem. Ben izlesem hala ağlıyor olurdum sanırım :(

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.