Ankara Kitap Fuarı Çıkarması ;)

17 ocak itibariyle son bulan Ankara Kitap Fuarı bir Tüyap kadar yoğun yazar katılımcısına ve yayınevine sahip olamasa da biz kitap okuyucularının ağızlarına bir parça bal çalabildi. Buna rağmen gönlümüzü fetheden yayın evleri yok muydu vardı elbette. Bizler, bizimle ilgilenen, sohbet eden, kitaplarını tanıtan yayınevlerini çok seviyoruz ve standlarınızda kitaplardan haberi bile olmayan insanları neden bulunduruyorsunuz hiç mi hiç anlamıyoruz :)


Kitap Ağacı Ankara ekibi 16 Ocakta fuarda buluşmak için sözleşmiş ve cumartesi günü saat 10:00'da Ato Congresium'da yerini almıştı. Günün her anı gözü ve aklı kitaplarda olan bu ekip internette daha uygun fiyatlar bulabileceğini bildiğinden fuarda kendine hakim olma sözü vermişti ama kimi tuttu kimi tutamadı bu sözünü. Bizi yoldan çıkaranın da Aylak Adam Yayınları standı olduğunu söylemeliyim. Başta yayınevinin yayın yönetmeni Erkan Bey olmak üzere standda görevli olan herkes kitaplar hakkındaki bilgileri ve tavsiyeleriyle bizi iflas ettirmeye and içmişlerdi sanki :) Tabii bunda internette bile bulamayacağımız müthiş indirimlerinin de katkısı oldu. Kardeşim ve ben Aylak Adam'dan fuarda yukarıdaki kitapları toplasak da tüm kitapları bir bir okumayı kafamıza koyduk. ( Evet evet, yandık değil mi? )

Bizlerle yakından ilgilenen İthaki Yayınları ve Sel Yayınlarına da tabii ki en büyük teşekkürlerimizi iletmek isterim. Ve burunlarından kıl aldırmayan diğer yayınevlerine de kocaman bir selam çakmak isterim. Neden bizlerle daha sıcak ilişkiler kurmaya çalışmıyorsunuz hiç anlayamıyorum. Fotoğrafta görünen buz dağının sadece görünen kısmı olan bu kitle kaliteli kitaplara, yazarlara aç ve hepsi farklı türleri okumaktan hoşlanan insanlar. Bilmem mesajımı iletebildim mi?
Tüm kitap kurtlarına sevgiyle ;)

16 yorum:

  1. Çok iyi bir yağmalama olmuş.Keyifle okuyun.

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok seviyorum bu fuarları umarım katılabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'daki bitti maalesef :( Ama şubat sonunda Samsun'da var ;)

      Sil
  3. Mart ta Bursa da var her sene heyecanla bekliyoruz alıncak listesi yapıldı ;) yayınevi soguk yaklasıyorsa alacağım varsa da almıyor kacıyorum hemen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Eğer gelirlerse Aylak Adam, İthaki ve Sel yayınlarına mutlaka uğra. Çok ilgililer ;)

      Sil
  4. Fuarlarda okuyucu ile yüzyüze konuşma, iletişim kurma imkanı buluyor yayınevleri. Bu bir nimet. Standlar için fuar için bir sürü harcama yapıyorlar. Okuyucu ile buluşma aşamasında indirimin yanında, donanımlı ve iletişimi kuvvetli elemanları seçip yerleştirmek yayınevleri için kilit noktalardan biri olmalıydı...
    CNR kitap fuarı yaklaşıyor, keşke gidebilsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olmalıydı fakat maalesef bunu bu saydığım yayınevleri haricinde bulamadık. Bu yüzden çok şey kaybettiklerini bir gün fark ederler sanıyorum.

      Sil
  5. Kitap fuarlarıni çok severim. İlgilenmeyenler kendi kaybeder

    YanıtlaSil
  6. Henüz kitap fuarına gidemedim.İnşallah bir gün nasip olur.Aldıklarınızı güzel günlerde okuyun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bir gün mutlaka gitmelisin.

      Sil
  7. Hasretim kitap fuarlarina. Gecen sene Ozdilek avm de cok kucuk capta stand demek bile biraz garip kacacak 4-5 masa vardi. Karisik daginik kitaplar yayinevleri.. ve burasi Eskisehir... neden bir kitap fuari olmaz ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sanırım Ankara'ya, İstanbul'a, Bursa'ya yakınlığından dolayıdır. Buradakine gelseydiniz keşke. Yakın zamanda da Bursa'da olacakmış ;)

      Sil
  8. ilgisiz görevliler çok sinir bozucu oluyor gerçekten!:/ fazla indirim olmasa bile sırf çalışanın güleryüzü, verdiği emek nedeniyle de insan kitap alır!
    seneye daha güzel bir fuar olur inşallah!:) keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.