Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

Kitap Ağacı Kişisel Gelişim Kulübü ile birlikte okuduğumuz Wilhelm Reich'ın  1948 yılında kaleme aldığı Dinle Küçük Adam öylesine vurucu ve zamansız bir kitap ki elinize alıp okuduğunuzda sanki günümüz insanlarından, olaylarından bahsediyormuş hissine kapılabilirsiniz.

Bir doktor ve psikanalist olan Wilhelm Reich, Orgon Enerjisi adı verdiği, insanı çepeçevre sardığını söylediği bir enerji olduğunu söylemiş ve hayatını bir Orgon makinesi yapmaya adamıştır. Bu sayede kanser de dahil olmak üzere tüm hastalıkları iyileştirebileceğini öne sürmüştür. Hastalıklardan deliler gibi para kazanan ilaç sektörü bu haberi hiç hoş karşılamamış ve hayatını elinden geldiğince zorlaştırmıştır.
Dinle Küçük Adam, insanların gerçek yüzlerini bir tokat misali yüzümüze çarparken ona nasıl zor bir hayat yaşatıldığını da hissediyorsunuz. İnsanlığın 1900'lerin başlarından bir adım bile ileri gidememiş olması ise yüreğinizi burkuyor. Oysa yapılması gerekenler birçok kere bizlere söylendi ama uygulamaya hiçbir zaman yanaşmadık. Hep kolay olanı seçtik ve küçük kaldık...
Gerçeklerle yüzleşme zamanı gelmedi mi? Dinle, küçük adam!!!

6 yorum:

  1. Kitabın başları beni çok etkilemişti. Geçmişte de şimdi de insanlar hep aynı kafadaymış hep aynı at gözlüklü bakış açısında.. Ama sonlarına doğru sürekli kişisel yakınmaları beni baymıştı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın kişisel yakınıyor ama yakınmalarının neredeyse hepsi bizlere tanıdık değil mi? Hoş adamcağızın hayatını okuduktan sonra insan az bile yakınmış demeden edemiyor ;)

      Sil
  2. hımm, ilgimi çekti, hemen alıp okumalıyım.

    YanıtlaSil
  3. geçen yıl okumuştum bir kitabı.her cümlesiyle sertçe sarsıyor insanı. çok beğenmiştim gerçekçiliğini.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum sana. Kendini sorgulatırken dünyaya da daha dikkatli bakmana neden oluyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.