Tanrılar Okulu - Stefano D'Anna

Kimi kitaplar vardır karakterlerinden çok etkilenir onların hikayesine kapılıp gidersiniz. Kimi kitaplar da ise karakterin yerine kendinizi koyar, yaşadıklarını kendinize ders bilir, sözlerini hiç unutmamak adına altını çizer de çizersiniz.
Stefano D'Anna'nın kaleminden çıkan Tanrılar Okulu benim için ikinci seçeneğe uyan kitaplardan oldu. Adeta bir ders kitabı gibi okuduğum, kendime bir sürü notlar çıkardığım ve hayata dair, kendime dair ve hayatı yaşamaya dair birçok öneri içeren bir kitap. 

Hayatla aranızda bir sıkıntı olduğunu fark ettiğinizde, günlerin anlamsız geçtiğini anladığınızda ve her geçen gün kendinize neden yaşadığınıza dair daha çok soru sormaya başladığınızda yardımınıza koşacak kitaplardan Tanrılar Okulu. Öğretilerinin hali hazırda birkaç farklı ülkede bulunan okullarda öğretildiği ve bir nevi yaşamı daha iyi anlama ve kendini bilerek yaşama rehberi olarak adlandırabileceğim Tanrılar Okulu'nu herkese tavsiye edemeyeceğim elbette ;))
Neden mi? Çünkü Tanrılar Okulu'nu severek okumak, ne dediğini gerçekten anlamak için insanın bir şeyler yaşamış-görmüş olması, belli bir olgunluğa erişmiş olması ve belki de kitaba hazır olması gerek. Herkes her kitaba her zaman hazır olmaz değil mi? Tanrılar Okulu da hazır olunması gereken kitaplardan. 
2015'ten 2016'ya geçerken Tanrılar Okulu'nu okuyor olduğumdan içimde gizli bir sevinç var nedense. Sanki bu durumu kendime bir işaret edinmiş gibi 2016'nın bana çok iyi geleceğini hissediyorum. Başucu kitaplarım arasında yerini alan Tanrılar Okulu, hayatı öğrenmek isteyen, kendini çözmeyi kafaya koymuş ve yaşamın ilerlediği gizli yolu keşfetmeyi amaç edinmiş herkes için tavsiyemdir.
Keyifli okumalar dilerim.

22 yorum:

  1. bu kitabı daha önce de incelemiştim ama alıp okuyamadım fırsat bulursam bu sene artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Tanrılar Okulu'na hazırsınızdır ;) Keyifle okuyun.

      Sil
  2. Merhaba;
    Felsefe eğitimi aldım (hala alıyorum), Tanrılar Okulu benim için çokk önemli bir kitaptır, felsefi açıdan da çok değerlidir, pek çok insana önermişliğim de vardır. Bu kitabın tanıtımını yaptığınız için teşekkür ederim.
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıtımını büyük bir zevkle yaptım çünkü özel kitaplarım arasında yerini çoktan aldı. Çok değerli, çok güzel bilgiler içeren bir kitap. Sevgiler benden :)

      Sil
  3. Teşekkürler paylaşım için. bu kitabı not alıyorum. okumam gereken bir kitapmış.

    YanıtlaSil
  4. "Hayatla aranızda bir sıkıntı olduğunu fark ettiğinizde, günlerin anlamsız geçtiğini anladığınızda ve her geçen gün kendinize neden yaşadığınıza dair daha çok soru sormaya başladığınızda...." sabahtan beri bu düşüncelerdeyken yorumunuzu okudum sanırım bu kitabı okumam gereken zamandayım Burcu,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet bunları düşünüp duruyorsan mutlaka tam da o zamandasın. Hatta Tanrı ile Sohbet 1 ve Yuvaya Yolculuk'u da tavsiye edebilirim. Aradığın birçok şeyin cevabını onlarda bulacaksın.

      Sil
  5. Sanırım benim okuma vaktim gelmis:)

    YanıtlaSil
  6. çok haklısın bu kitabı okumanın bi zamanı ve olgunluğu olmalı.zira yeni basıldığı zaman hemen aldım,ancak süründü durdu.rafa kaldırdım,sanırım tekrar ele almalı.
    teşekkürler,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Kesinlikle öyle. Belki de şimdi zamanı gelmiştir.

      Sil
  7. Sinemciğim, bu kitabı eş zamanlı birlikte okumanın zevki benim için çok büyük. Bir yandan ise bu kitabı okuyunca neden kitabı çok seneler önce okumadım diye üzüldüm. Senin okuman tam zamanıydı. Neyse bende zararın neresinden dönsem kardır hesabıyla Tanrılar Okulunu okumanın büyük mutluluğunu yaşadım. Benim için belkide en doğru zaman buydu. Öyle düşünmeliyim değil mi? Cumartesiyi büyük heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Eral Ablacım :) Doğru zaman bu zamanmış hepimiz için. Ben de öyle, az kaldı zaten.

      Sil
  8. Bende en yakın zamanda okumaya çalışacağım

    YanıtlaSil
  9. Okunacaklar listeme ekledim. Umarım bu kitap için hazırımdır :)

    YanıtlaSil
  10. Sinem'cim nasil icten yazmissin, yuregine dokunmus belli :)
    Benim de bir yerlerde onume cikmasini bekledigim kitaplardandir Tanrilar Okulu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok etkilendim. Anlatmakla bitiremem sanırım. Zamanı geldiğinde ve okuduğunda sen de benim gibi şeyler hissedersin umarım. Farklı bir yolculuk :)

      Sil
  11. Ah paylaşımı okuyup okuyup acaba benim için zamanı mı diye düşünüyorum :) bunu anlayabilmemin bi ipucu olmalı olmalı ama nee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu soruyu kendine soruyor olman bile hazır olduğunu gösterir bir neden. Bir şans ver ona ve başla. Seni alıp götürürse zaten cevap bellidir ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.