Gizli Dünya - Room

Emma Donoghue tarafından kaleme alınan ve dilimize Oda ismiyle çevrilen kitabı okuduğumda hikayeye inanamamıştım. Filminin çekildiğini duyduğumdaysa izleyene dek günler zor geçti. 3 dalda Oscar adaylığı olması da heyecanın temposunu oldukça arttırdı. Vee işte Room - Gizli Dünya'yı izledim, karşınızdayım.

Baş kahramanlarımız Jack ve annesi, Jack'in annesini kaçıran adam tarafından penceresi olmayan, şifreli bir kapıya sahip bir odada tutulmaktadır. Küçük Jack hayatının ilk beş yılını bu odada ve oldukça kısıtlı imkanlarla geçirmiş ve dışarıda ilerlemekte olan dünyaya yabancı kalarak büyümüştür. Çok zayıf da olsa bir plan yaparlar ve odadan çıkmayı başarırlar. Anne son 7 yılını, küçük Jack ise hayatının ilk 5 yılını minnacık bir odada geçirdiğinden etraflarındaki dünyaya alışmaları hiç de kolay olmaz.

Özellikle Jack, odada yaptıkları her şeyi dışarıda da yapmaya devam etmek ister hatta odaya dönmek istediğini bile birkaç kere söyler. Çimlere, ağaçlara ve insanlara bile yabancı olsa da belki de bir çocuk olduğundan yeni çevresine alışması annesine göre çok daha kolay olur. 

Annesi içinse 7 yıl boyunca uzak kalmak zorunda kaldığı bu dünyanın onu beklemeden ilerlediğini görmek, herkesin hayatına sanki o hiç yokmuşçasına devam etmesi ve bu hayattan çekilip alınması, her şey ama her şey çok ağır gelir. Neyse ki yardımına küçük Jack yetişir ve ona en değerli şeyini, gizli güçlerini, gönderir. Bu muhteşem ikili hayata ilk baştan, sıfırdan başlayacak ve ilk adımlarının heyecanını sonuna dek yaşayacaklardır.

Film boyunca özellikle Jack'i oynayan Jacop Tremblay'in oyunculuğuna hayran kaldığımı söylemeliyim. Dışarıdaki dünyayla buluştuğu ilk anlar, o minicik odadaki yaşamına nasıl alışkın olduğu ve film boyunca izleyeceğiniz her an filmi yıldızı gibiydi. Kitabı okumanızı da ısrarla tavsiye ederek keyifli seyirler dilerim.

4 yorum:

  1. Kitabını okumuştum ben bunun. Bir odanın içinde geçiyordu herşey. Çok güzeldi ama..Bu arada seni güzel bir mimle mimledim. Kadın dmek . Lütfen sende yap, dikkat çekelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı da çok güzeldi, haklısın. Teşekkür ederim mim için. En kısa zamanda yapacağım :)

      Sil
  2. Bu filmi geçen gün Deniz Öztaş'ın yazısında da okumuştum, vakit yaratıp izleyemedim. Bir metafor olarak o kapalı kalmışlığın birçok yarama dokunacağına eminim. Sende görmek de kesin izlemeliyim dedirtti bir kez daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çarpıcı ve yürek burkan bir hikaye. İçerdelerken de çıkınca da birçok yaraya dokunuyor. Okumadıysan kitabı daha da çarpıcıydı, tavsiye ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.