Kötü Kedi Şerafettin

Karikatürist Bülent Üstün'ün sihirli kaleminden çıkan Kötü Kedi Şerafettin öyle sevildi ki animasyon olarak karşımıza çıktı. Küfürbaz, dişi kedi düşkünü, çokça sinirli ve tasasız kedimiz Şerafettin bu filmde belki de hayatının karmasıyla karşılaşıp hiç ummadığı olaylar yaşayacak ve bakalım bu işten paçayı sıyırabilecek midir?

Mart ayı malum aydır kediler için ve sokak kedilerinden biri koşar gelir Şerafettin'e çünkü evlerden birinde çıtır mı çıtır, simsiyah bir siyam kedisi görmüştür ve tam da Şerafettin'in ağzına layıktır. Yola düşerler birlikte ve siyam kedisinin yaşadığı eve girerler. Eve girmeleriyle ortalığı birbirine vermeleri bir olur. Güzel mi güzel siyam kedisi maalesef ölür ve fakat onun sahibi ise ölene dek Şerafettin'in peşine düşer. Aaa ölene dek mi dedim? Burada bir hata olmalı :))

Siyam kedisini kaybeden Şerafettin büyük bir şans eseri Misket'le tanışır ama onun da kalbini kazanması hiç de kolay olmayacaktır. Diğer yandan ise piyangodan çıkar gibi Tacettin çıkagelir "Acaba size baba diyebilir miyim?" sorusuyla. Tonguç da kirayı ödeyemediği için evden atılınca kabak gibi ortada kalıverir Şerafettin.

Mangalda balık yanında rakı hayalleriyle başlayan günü akıl almaz olaylar serisiyle devam eder ve sonunda arkadaşlarıyla birlikte fakir edebiyatına bağlayıp banka soymaya karar verirler. İki kedi, bir fare, bir de martı bir bankayı soymaya kalkarsa, ... diye başlayan fıkralar gibi devam eder hikaye ve saatler gece yarısını gösterirken zavallı siyam kedisinin sahibi hala Şerafettin'in peşindedir.

Demem o ki; aksiyonun hiç ama hiç bitmediği bir animasyon bekliyor sizleri. Silahlı çatışma mı istersiniz, hırsızlık mı? Aşk sahneleri mi istersiniz, baba oğul kavgası mı? Yok yok Kötü Kedi Şerafetttin'de. Siz siz olun bu filmi bir an önce izleyin. Keyifli seyirler :)

17 yorum:

  1. Bir de küfürden geçilmiyor. Bildigin Recep İvedik diyenler var. İkiye ayrılmış bir sinema seyircisi var. Siz güzel olmuş diyenlerdensiniz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak filmlere herkesin ilk olarak kendinin bir şans vermesinden yanayım. Kötü Kedi Şerafettin'le ilgili olarak ise karikatürleri az çok takip edenlerin bunu tahmin edebileceğini varsayıyorum. Adı üstünde kedi kötü bir kedi ve biz onu yıllardır küfürbaz, sinirli bir kedi olarak tanıdık. Adı da üstünde zaten kedi kötü bir kedi. Ondan güzel mesajlar bekleyenler elbette ki hayal kırıklığı yaşamıştır.
      Ben beklentimin tam karşılığını aldım çünkü tam da böyle bir kedi bekliyordum karşımda. Recep ivedik filmleri benim için Türk sinema tarihinin yüz karası filmlerden bu nedenle o filmle kıyaslayamam. Kıyas için daha kaliteli yapımlar gerekir. Ayrıca yine bence Türkiye'de bir animasyon harikası yaratılmış. Mutlaka izlenmeli.

      Sil
    2. Karikatürlere göre hafif bile kalmış denebilir hatta :)

      Sil
  2. En çok merak ettiğim animasyonlardan. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben çok seviyordum bu karakteri :) İzleyeceğim teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Bitiyorum bu kediye ya. Bence Türk sinemasının animasyonda baya baya geliştiğinin bir göstergesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bence de. Çok kaliteli bir iş yapmışlar. Ben çok beğendim.

      Sil
  5. Anima İstanbul'u yakın takibe aldım. Kötü Kedi Şerafettin animasyonunun fragamanını izledikten ve böyle güzel yorumları okuduktan sonra gelecek projelerini merak etmeye başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin gibi takipteyim. Görseller çok başarılıydı ve sonraki işlerini merakla bekliyorum.

      Sil
  6. Konu daha iyi işlenebilirdi, çizerin hikayesi uzatılmış. Bi' de hikaye karikatürleri hiç okumamış olanlara yönelik. Anca animasyonun kalitesi ve cihangir, taksim ve çevresinin çok iyi yansıtılmış olmasını tartışamayız. Dublajları da gayet iyi. Mükemmel denemez belki ama kötü de denemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karikatürlerine aşina olanlar için elbette istenildiği gibi olmamıştır. Kitap uyarlamalarında da her zaman aynı sorun yaşanıyor maalesef ama sinema izleyicisi bambaşka bir kitle olduğu için çok da bağlı kalmamayı tercih etmiş olabilirler.

      Sil
  7. Pixar animasyon filmi tadında başarılı bir yerli film olmuş. Çıkar çıkmaz hemen izledim ve görsel kalitesi çok başarılı olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size. Daha güzellerini de yaparlar umarım:)

      Sil
  8. Görseller harika.. Galata Kulesi ve civarı çok güzel ve gayet de ayrıntılı çizilmiş..

    Seslendirmeler mükemmel. Tüm karakterlere yakışmış..

    Ancak senaryo berbattı.. Tamam sinema kitlesi farklı ama, daha orijinal bir senaryo oluşturulabilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğinize katılmadan edemeyeceğim elbette. Bir gün hepsini birlikte iyi yapmayı başaracağız umuyorum :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.