MS 2150 - Thea Alexander

MS 2150 ile öyle farklı bir yolculuğa çıktım ki hiç bitmesin istedim çünkü hem 1976'da hem de 2150'de bulundum. İki dünyanın birbirinden nasıl farklı ama insan faktörü yüzünden de nasıl aynı olabileceğini gördüm. Bakış açılarımız yüzünden ne kadar dar görüşlü olabildiğimizi okuyunca siz de bana katılacaksınız.

Canım arkadaşım Yeliz'le - Benim Tatlı Hikayem programlarımızı uydurup MS 2150'yi birlikte okumaya karar verdik. Kitap onun tavsiyesiydi ve bunun için ona çokça teşekkür borçluyum :) Sayesinde Makro bakış açısıyla tanışıp zaten mutlu olan yaşantıma daha da mutluluk ekledim. 
Kitabın ilk cümlesi; "Dün gece başka bir zamanda, başka bir yerde ve başka bir bedende uyandım!" idi. Bunu okuduğum an içimden sıcak bir şeyler aktı ve ben bu kitaba hazırım dedim ve sonrasında girdiğim dünya bana "makro görüş"ün nasıl muhteşem bir şey olduğunu gösterdi.
Jon Lake, bir gün yatar ve uykusunda kendisini, astral bedeni ile 2150'de bulur. Başlarda bunun rüya mı gerçek mi ayırdına varmakta zorlansa da denemeleri ve çalışmaları sayesinde bunun tamamıyla gerçek olduğunu görür. Artık 1976'da uykuya daldığında 2150'de gözlerini açabiliyor ve makro farkındalığa ulaşabilmek için çalışıyordur çünkü makro farkındalık hepimizin aradığı mutluluğun tek anahtarıdır.
Bu farkındalığa ulaşmanın sırrı ise kitapta geçen şu sözlerde gizlidir;
Tüm var olanın, var olmuş olanın ve var olacak olanın bir'liğini idrak etmelisin. 

Hepimizin varoluşunun tek bir varlık sayesinde ve yine onunla oluştuğunu kabul edip çevremizdeki her insanın, her canlının, her maddenin varlığında bizden bir parça olduğunu hatta kiminin ikiz ruhlarımız olduğunu beynimize kazıyabildiğimizde her şeye nasıl şefkatle yaklaşabileceğimizi bir düşünün. Dünyaya gelmeden önce varolduğumuz her astral durumda ( yani ruhlarımızla) o bedende yaşamak istediklerimizi, almak istediğimiz dersleri ve karşılaşacağımız diğer ruhları kendimizin seçtiğini bildiğimizde başımıza gelecek iyi ya da kötü hiçbir şeyden mutsuzluk duymayacağımızı düşünün. Tüm bu dersleri almak isteyen ruhlarımızın tek amacı önce makro farkındalığa ve sonrasında da "bir" olmaya hizmet etmek.
Ruhlarımız her enkernasyonda unutmayı seçip dersleri tamamen öğrenene dek tekrar almayı ister. Unutmak ister çünkü bu dersler kimi zaman çok can acıtıcı, çok üzücüdür ve henüz makro farkındalığa erişememiş bir ruh bu acıların aslında ilerlemesinde nasıl güzel bir yol olduğunu anlayamaz.
Denemekten vazgeçme diyor Thea Alexander MS 2150'de çünkü doğru sonuca ulaşacağın sefer belki de bir sonraki denemen olacaktır. Ümitsizliği, pes etmeyi böylece hayatından çıkarabilirsin.

"Sen sen'sin, o da sensin ve ben de sen'im."
İçime işleyen cümlelerden bir diğeriydi. Bir olduğumuzu bilmek ve ona inanarak yaşamak dünyadaki birçok sorunun çözümü aslında. Bir insan kendisine kolay kolay zarar veremez ne de olsa. 
"Yeterli arzu ve inançla" önümüze çıkan dağları bile devirebileceğimize söylüyor. Küçük bir şüpheyle bile oluşu engelleyebiliriz ama gerçekten inanıp arzu ettiğimizde sonucun hep güzel olacağına güvenmeliyiz. 
MS 2150 benim için bir yaşamı tanıma kitabı oldu. Başka bir bakış açısıyla bakmam gerektiğini öğrendim ve herkese ama herkese bu kitabı tavsiye ederim. Her birinizi okurken heyecanlandıracağını ve aslında başka bir dünyada yaşadığımızı fark edeceğinize inanıyorum. Keyifli okumalar :)

11 yorum:

  1. Önce bilim kurgu diye düşünerek okudum açıkçası. Meğer çok farklıymış :)
    İlginç bir kitaba benziyor. Birlikte okumak da ayrıca keyifli olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet, fikir alışverişinde bulunup, aklına takılan yerleri tartışabildiğin biriyle okumak her zaman çok keyifli oluyor. İsminden öyle anlaşılabileceğini düşünmüştüm ben de. D&R a baktım parapsikoloji kategorisine koymuşlar :)

      Sil
    2. Evet evet! Özellikle eş zamanlı gidiliyorsa! Çok iyi etmişsiniz.
      D&R bizim gibi değil tabi inceleyip yerleştirmiş :D Bana verseler direkt bilim kurgu :D

      Sil
  2. Evet bende Dağınık gibi kitabi sosyal medyada her gördüğümde bilim-kurgu romani olarak düşündüm. Üniversitede parapsikolojiye merak salmistim hatta dolandirilmistim set kitap alip senetle zor ödenmiştim :)
    Merak ettim açıkçası. Yorumunuza sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oohh kötü bir hatıraymış üzüldüm böyle bir şey yaşamış olmanıza. İlgi duyduğunuz bir konu olduğuna göre mutlaka okuyun çünkü belki de dalının en iyi kitabıdır. Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Yine benim anladığımı anlamak Kitapçı ;)
      Bak bak neler de öğreniyorum? Geçmiş olsun gerçekten!...

      Sil
  3. Sinem, ne de güzel yorumlamışsın. Kitaptan ayrı yazından ayrı bir keyif aldım. Ben de son bölümlerdeyim. Sanıyorum ki pazara kadar yorumlamış olurum. Tanrılar Okulu'nu bitirmiş miydin? Onuncu kez, onu mu elime alsam acaba? :)
    Yorumuna, yazına sağlık arkadaşım.
    Yeni kitaplarda ve filmlerde buluşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her fırsatta söylediğim gibi, çok etkilendim bu kitaptan. Yazını dört gözle bekliyorum.
      Tanrılar Okulu'nu bitirdim ve o da çok ama çok sevdiğim kitaplar arasına çoktan girdi. Mutlaka al ve oku.
      En kısa zamanda yenileriyle buluşalım :)

      Sil
  4. Bu kitabı bir kaç blog sitesinde gördüm yorumlar oldukça güzeldi. İnşallah bende elimdeki kitaplar bittiğinde alacağım.
    Kitapla ilgili düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Kesinlikle okunması gereken bir kitap sakın erteleme.

      Sil
  5. İnşaallah elimdeki kitaplar bittiğinde okuyacağım.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.