Yürekler Paramparça...

Bütün gün bir bahar havası yaşadığım kentte evime gelmiş, yemeğimi yemiş ve akşamı nasıl geçireceğime dair planlarımı yaparken, tek bir bulut dahi olmadığını bildiğim gökyüzüne rağmen saat 18:30 sularında bir gök gürültüsü işittim. Kendi kendime "Bu da nereden çıktı şimdi?" diye söylenirken elim telefonuma gitti önce. Whatsappta bir arkadaşımdan sesli mesaj diyordu ki; "Çok büyük bir patlama oldu. Burası çok karışık!"

Hayatının akışının değiştiği anlar hep inanılmaz olanlardır. Çok olağan bir gece geçirmeyi planlarken ilk işim şehirdeki tüm yakınlarımdan haber almaya çalışmak oldu hemen ardındansa beni merak edebileceklere haber vermek. Dakikalar sonrasına dek neler olduğunu, nerede patlama olduğunu, ölü ya da yaralı olup olmadığını öğrenemedim. Aylardır izlemediğim haber bültenlerini bu kez izlemek zorundaydım. Haberlerden uzak kalarak mutlu olmayı başardığım dünyam bir anda sarsılmıştı. Hemen yanı başımda patlayan bombalar aynı sokakları paylaştığım canları almış ve bu yaşamlarından ayrılmalarına neden olmuştu. 

Yayın yasakları geldi, internet hızı yavaşlatıldı ve çok da uzak olmayan bir geçmişten tanıdığımız VPN birkaç saatliğine de olsa yeniden hayatımıza girdi. Haber alma özgürlüğümüz, özgür düşünme özgürlüğümüz ve hatta ülkemizin başkentinde bile rahatça - korkmadan dolaşma özgürlüğümüz elimizden alınmak isteniyordu. 

Büyük bir kısmı uyutulan, başka bir kısmı susturulan ve yine başka bir kısmı ise isyana teşvik edilmeye çalışılan ülkem için dua etmekten başka bir şey gelmiyordu elimden. Uykuya dalmadan hemen önce uzun zamandır yaptığım gibi sıraladım dileklerimi ve fakat sıkıntılı bir geceydi benim için. Buna rağmen güzel dileklerimden, dualarımdan vazgeçmeyeceğim. Artık nefret söylemleri, kızgın mesajlar duyulmayacak buradan çünkü seçtiğim hayatı yaşadığımın farkına vardım. Hepimiz neyi seçtiysek onu yaşıyoruz. Bu nedenle olanlara değil de bize neyi anlatmaya çalıştığına bakalım. Bir okulda ders müfredatı nasıl önceden belirleniyorsa hayatınızın olayları da belli sadece özgür seçim hakkınızla onu yönlendirmek sizin elinizde. 

Ne yapacaksınız? Nefrete nefretle, ölümle, şiddetle mi karşılık vereceksiniz yoksa durumdan ders çıkarıp gereğini mi yapacaksınız? 

İçinde yaşamaktan büyük bir haz duyduğum başkent Ankara, dün akşamdan beri yürekler paramparça. Her şeyi iyileştirmekse unuttuğumuz ama hatırlamamız gereken en içimizde. Yakıp yıkmak yerine bu kez toparlamayı, iyileştirmeyi deneyin. Kaybedecek neyimiz var ki?

15 yorum:

  1. Yorum yapamiyorum. Cocuklarima siddetin yanlis oldugunu ogretmeye calisirken onlari nasil koruyacagim, nasil koruyacagiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh dünyanın en zor işini yapıyorsunuz. Çocuklarınıza iyi insan olmak gerektiğini öğretin yeter. Sonrasında kendi seçimleriyle ilerleyecekler. Bu açıdan bakmak bir anne için çok zor belki bilemiyorum ama aslında hiçbirimiz diğerimizi koruyamayız. Sevgiler <3

      Sil
    2. "Hicbirimiz digerimizi koruyamayiz" gozlerim doldu... neler yasiyoruz buyuturken.. en zoru da ne biliyor musun? empati yapmaya calisiyorum ama cizmeiyorum onlarin acisini kafamda.. onlarin bu pis oyunlarinda kaybetmek, yitirmek...

      Sil
    3. Aslında şöyle düşünürsen senin için daha rahatlatıcı olur belki; çocukların ruhları henüz bizler kadar kirlenmediğinden olanlara daha net bakabiliyor. Yaşlar ilerledikçe bizlerden görerek öğrendiklerini uyguluyorlar. Bir şey olduğunda hemen ya anneye ya babaya bakar gözleri onlar ne tepki verecek diye. Bu yüzden onlara en kocaman sevgini ver yeter ve sakın üzülme...

      Sil
    4. Ne kadar guzel soyledin... umut her seyimiz derim hep..

      Sil
  2. Haberleri açmaktan yalnız sen değil hepimiz korkar olduk, izlemiyor duymamak için direniyorduk ama yine de olmuyor ve elden dua etmekten başka bir şey gelmiyor! Duanın gücü muhakkak önemli, inş içten yaptığımız dualar ülkemizi refaha, huzura erdirir, kara bulutları def eder tez zamanda! Kaç ailenin eli bağrında kalmış iken diğer ülkelerden gelen 'kınıyoruz' mesajlarına da gülüp geçiyorum. Tek ve yalnız ülkemin, Allah yardımcı olsun, üzerine dönen dolaplara fırsat vermesin!
    Duyarlılığın ve kaleme alışın çok etkileyici Her Şeyden Konuşmalı! Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için. Ülkemi yönetenlerin saçma sapan açıklamalarını duyduktan sonra diğer ülkeler kınamış kınamamış hiç bakmadım doğrusu. Umuyorum ki güzel kalpler sayesinde düzelecek her şey.

      Sil
  3. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım en kısa zamanda huzurlu günlerimizi geri kazanırız.

    YanıtlaSil
  4. Patlama biz dersteyken oldu.Kızılay'da oturanların aileleri geldi.Çocuklarını almak için.Ders falan işlemedik.Ulaşım durdu.Gerçekten kötü bir olay.Allah herkesin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun sizlere de. Tekrarı olmasın dilerim.

      Sil
  5. Sözlerim tükendi .... İçim yanıyor her gidenin atdından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Ne söylense yetmez bu acılar için. Dualarla gönderelim en azından her birini ve bir daha olmamasını dileyelim.

      Sil
  6. Özgür düşünce diye birşey kaldığını düşünmüyorum ki internetin yasaklanmasını ve kısıtlanmasını isteyen bir çok dangalak tanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok farklı düşünceye sahip insanlar elbette olacak çevremizde. Aydınlatabildiklerimizi aydınlatmaya çalışmalıyız. Özgür düşünce de budur aslında. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.