12 Maymun - 12 Monkeys

Yeni bölümlerini merakla bekleyeceğiniz yeni bir dizi tavsiyesiyle geldim :) Yıllar yıllar önce filmi çekilmiş olan 12 Monkeys'in televizyon uyarlaması olan aynı isimli dizi ile zamanda seyahat ederek insanlığı ölümcül bir virüsün elinden kurtarmaya çalışanlar ve tabii ki onlara engel olanlarla tanışacaksınız.

İnsanlar, virüsle yayılan salgından korunabilmek için yer altına kaçarak koloniler kurmuş ve milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir. Bilim adamalarının bir kısmı sürekli değişime uğrayan virüs için çözüm ararken bazıları da virüsü ta en başından ortadan kaldırmaya çalışmaktadır ve tüm plan bir ses kaydını dinlemeleriyle başlar.

James zamanda seyahat ederek önce bu ses kaydının sahibini bulur ardından da bulduklarını ipuçlarını takip ederek virüsün kaynağına doğru hareket eder. Her ipucuyla birlikte hiç beklemedikleri gelişmeler yaşanır ve farkına varamadıkları gerçekler ortaya çıkar. İkinci sezon bölümleri 2016 nisan ayında başlayacak olan 12 Monkeys - 12 Maymun'u izlemenizi tavsiye ederim.

Gelelim bu dizinin kaynağına. 1995 yılında Bruce Willis ve Brad Pitt'in oyunculuklarıyla şahlanmış olan aynı isimli film bir kült olarak görülüyor. Hikaye aynı ancak karakterlerde elbette ki farklılıklar söz konusu. Diziyi izlemeye karar verirseniz filmi öncesinde mutlaka izlemeli ve yılların getirdiği bakış açısı farklılıklarını kendi gözlerinizle görmelisiniz. Keyifli seyirler.



12 yorum:

  1. Zamanda yolculuk etmesi ilgimi çekti. Listeme aldım. :)

    YanıtlaSil
  2. 12 Monkeys sinema filmini birkaç defa izledim aslında ama filmin adını her gördüğümde tekrar izlemeliyim şeklinde bir hisse sürükleniyorum. İlkini sinemada izlemiştim..
    Nisan 2016 da ikinci sezonu gösterilmeye başlanacak olan 12 Monkeys dizisinden haberim yoktu. Onu da takip edeyim:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi ben de izlemiştim ama her şeyini unutmuşum tekrar izledim. Tekrar tekrar izlemelik, ilginç bir film ama dizisi, tabii günümüz şartlarıyla, çok daha kaliteli bir yapım olmuş.

      Sil
  3. Once filmi izlemeli. Bu diziyi de izleyebilirim. En son the 100 izledim. Çok begendim.tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tavsiye için. Listemde o da ama bu dizi bolluğunda sırasını bekliyor garip ;)

      Sil
  4. Filmi tekrar izlemem gerektiği hissine neden dolayı kapildigimi buldum! Filmin finali yuzundenmış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ayy şimdi sen böyle yazınca ben de düşündüm finali nasıldı diye bir an :))

      Sil
  5. Ben de son zamanlarda böyle iyi bir dizi arıyordum fakat kaç tanesini denediysem hep sıkılıp yarım bırakmıştım. Bu dizi ilaç gibi geldi gerçekten ard arda ilk 3 bölümü nasıl izlediğimi bilemedim ;):) Şimdi de hemen dizide çok da ilerlemeden filmine koşuyorum :) Tavsiyeniz ve bu güzel tanıtımınız için çok teşekkürler :):)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.