Gizemli Gerçek - Secret in Their Eyes

Julia Roberts, Nicole Kidman ve Chiweter Ejiofor'un başrolleri paylaştığı bir gerilim filmi olan Gizemli Gerçek - Secret in Their Eyes maalesef çok da sağlam bir yapım değil. Neden mi?

2010 yılında Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını kaldıran El Secreto de Sus Ojos - Gözlerindeki Sır'ın yeniden çevrimi olan Gizemli Gerçek, hikayedeki değişim ve dolayısıyla işleyişteki boşluklarla maalesef çoğu zaman izleyiciyi sıkan bir yapım olmuş. Belki de üç büyük oyuncunun seçilmesinin nedeni bu boşlukların farkında olunması olsa da durumu onlar da kurtaramamış, söylemeliyim. 

Peki konusu nedir bu filmin derseniz; FBI dedektifleri Ray ve Jess bir cinayeti araştırmak üzere gittikleri yerde hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşırlar. Öldürülen kız Jess'in kızı çıkar ve Jess tahmin edebileceğiniz gibi büyük bir acıya boğulur. Ancak işin peşine ondan daha çok düşen Ray olur. Aradan 13 yıl geçmesine rağmen Ray halen katilin peşindedir ve bu yüzden, yeniden istenmeyen olaylar yaşanır.

13 yıl önce sadece bir avukat olan Claire artık Bölge Savcısı yardımcısı, Jess Bölge Savcılığı baş dedektifi olmuştur. Ray ise işten ayrılmış, özel sektörde çalışmaya başlamıştır. Aklı fikri yıllar önce yaşanan bu cinayet ve elinden kıl payı kaçırdığı katildedir. 13 yıl sonra, olaylar yeniden gündeme geldiğinde ise hiç ummadığı şeyler olduğunu öğrenir. Hayat herkese her şeyi yaptırabilme gücüne sahiptir.

Konuyu yazarken kendi kendimin ilgisini çekmeyi başardım sanıyorum ama inanın film, izlerken bu kadar çekici gelmiyor :))) Yine de izleyecekler için keyifli seyirler.

4 yorum:

  1. Hahah konuyu okurken benimde dikkatimi çekti, demek ki o kadar yeterli olmamış kurgu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa. Şaheserler yaratabilecekleri bir filmi vasat bir düzeye indirmişler. Napalım izledik işte ;)

      Sil
  2. Orijinal halini izlemiştim, onu bile çok sevmemiştim :D Konuyu anlatınca dikkat çekici olmuş evet :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.