Colonia

Gerçeklerden beyazperdeye aktarılan bir yapım Colonia ve iddia ediyorum izlediklerinize inanamayacaksınız. Dünya, saçma sapan olaylar üzerine kurulmuş tesadüfen dönüyor ve bizler de yaşamaya devam ediyoruz.


Lena hayatından oldukça keyif aldığı belli olan bir genç kızdır ve bir havayolu şirketinde hosteslik yapmaktadır. Uçakla Şili'ye inip otellerine doğru yol alırlarken erkek arkadaşını görür ve yanına gitmek için ekipten ayrılır. Erkek arkadaşı Daniel sokak eylemlerine katılmıştır ve onlar için posterler hazırlamaktadır. Uzak kaldıkları dönemi orada kaldığı süre boyunca telafi etmeye çalışan ikiliyi büyük bir sürpriz beklemektedir. Asker yönetimi ele geçirmiştir ve tüm eylemciler yakalanıp cezalandırılmaya başlanmıştır.

Kaçmaya çalışırlarken Daniel'in engellenemez eylemci ruhu nedeniyle yakalanırlar ve Daniel bir araçla alınıp götürülür. Lena birlikte hareket ettiği arkadaşlarına Daniel'i götürdüklerini söylemeye gittiğindeyse onlardan Daniel'in nereye götürüldüğüne dair verdikleri bilgiden başka hiçbir şey alamaz. Büyük eylemciler grup arkadaşlarına sırtını çevirmiştir. Lena ise Daniel'i kurtarmak uğruna belki de hiç çıkamayacağı bir kampa, Colonia Dignidad'a doğru yola çıkar.

Burası kadın, erkek ve çocukların ayrı ayrı yaşadığı, Paul Schafer isimli bir adam tarafından yönetilen, içeriye girenlerin bir daha asla çıkamadığı bir kamptır. Kadınların ve erkeklerin sürekli çalıştırıldığı, cinsel hiçbir etkileşime izin verilmeyen, çocukların beyinlerinin yıkandığı ve sevginin zerresinin bile bulunmadığı bu kamp aslında dönemin Şili yönetimi tarafından da desteklenmektedir.

Lena'nın 1 haftada Daniel'i bulup o kamptan kaçabilme planları maalesef gerçekleşmez. Her ikisi de orada aylarca kalmak zorunda kalırlar. Birbirlerini görebildiklerinde ise her ikisi de kaçmaya çoktan hazırdır.

İzlemenizi ısrarla ama ısrarla tavsiye edeceğim bir film Colonia. Yaşananlar geçmişte kalsa da bilinmeli. Bilinmeli ki böylesi kötü şeyler bir daha yaşanmasın. Keyifli seyirler.

14 yorum:

  1. Gerçek olaylara dayanan filmler hep ilgimi çekmiştir. Konuyu okuduktan sonra biraz araştırdım Pinochet dönemini, insanın aklı almıyor gerçekten böyle şeyler yaşandığına. Sanki Ortaçağ dönemindeyiz de kimse duymamış, görmemiş gibi olmuş ve bitmiş bazı şeyler. Filmi de mutlaka izleyeceğim, anlatımınız ve tavsiyeniz için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hiçbir şey olmamış gibi hasır altı edilmiş her şey. Çok acı. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bu film izlenir. En kısa zamanda fırsat bulup da ekranın karşısına geçmek gerek.

    YanıtlaSil
  3. her zaman zevkine güvendiğim için mutlaka izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  4. Hemen not ettim, ilk fırsatta ;)

    YanıtlaSil
  5. Öneri için teşekkür ederim kuzum :) Böyle filmler hep ilgimi çekmiştir

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel bir giriş yapmışsın ki merak etmemek elde değil. Anlatımın çok güzel. Emma Watson'da filmleri parlayamayan çok iyi oyunculardan birisi. Listeye aldım, izleyeceğim kesinlikle! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, maalesef filmleri çok dikkat çekmiyor ülkemizde ama kaliteli yapımları seçtiği bir gerçek.

      Sil
  7. Amir Khann^dan fırsat bulamıyorum başka bir filmi izlemeye ancak listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Amir Khann izleyenlerin hepsi aynı dertten muzdarip. Ben de o yüzden hiiiç başlamıyorum :)) Bir filmini izledim sadece.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.