Diren! - Suffragette

Kadınlar... Tüm haklarını söke söke almak zorunda kalan, dayak yiyen, hor görülen, hapse atılan kadınlar... Doğurdukları çocukları üzerinde hiçbir hakları bulunmayan, erkekler tarafından taciz edilse de kimseye söyleyemeyen kadınlar... Çalışıp para kazanan, parasını kocasına vermek zorunda olan, hakkını aradığında kendi evine alınmayan kadınlar...


Diren filmini izlerken neler geçti aklımdan bir bilseniz. Yıl 1912, mekan İngiltere ve bu dünyada ben de varım demeye çalışan binlerce kadın. Durup düşündüğümde bir de bakıyorum ki bu haksızlıklarla, savaşlarla dolu dünya tarihini hiç mi hiç sevmiyorum. Ey erkek cinsi sen kimsin ki kadınlara bunca zulmü reva görebiliyorsun? Sen kimsin ki kendini üstün zannediyorsun? Evet, böyle filmler izlediğimde amazon ruhum kabarıyor ve erkekleri dünya üzerinden silmek istiyorum. Nasıl olsa biz kadınlar üremenin de bir yolunu buluruz. Sizce de öyle değil mi kızlar? :)))

Tamam, tamam erkek okuyucularımı daha fazla korkutmayayım en iyisi ama siz yine de benim çevremde kadınla erkeğin eşit olduğunu bilir tavırlar takının yoksa kadınların daha üstün olduğunu sizlere ispatlarım :))) 

Kadınların yükselmesinde, haklarını alabilmelerinde ve daha birçok şeye dikkat çekilmesinde çok emekleri olan Maud Watts, Edith Ellyn, Violet Miller ve daha yüzlercesinin hikayesi anlatılıyor Diren - Suffragette filminde. Onlara binlerce şükür borçluyuz bence çünkü dünyanın dikkatini çekmeyi başaran bu kadınlar sayesinde sağlanan bu uyanışla bugünlerimize sahibiz. Günümüzde zorla kazanılan bu hakları kendi elleriyle vermeye çalışan kadınlarımız olsa da onların da bir gün uyanacaklarını umarak Diren'i her birinize ısrarla tavsiye ediyorum.İzleyin, izlettirin, anlayın, anlasınlar.

Keyifli seyirler...


12 yorum:

  1. Filmin başrollerini diğer yapımlardan inanılmaz seviyorum. Helena Bonham Carter'ı zaten biliyoruz yoruma bile gerek yok. Meryl Streep ''Şeytan Marka Giyer'' filminden sonra hayranlığım uyandı. Filmi izleyeceğim kesinlikle. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izle, beğeneceksin. Hatta çevrene de izlettir ;) Sevgiler.

      Sil
  2. Çok iyiymiş, mutlaka izliycem. Kazanılmış haklarını kendi elleriyle teslim etmeye çalışan kadınlara doğrusunu anlatsak ta nedense anlamak istemiyorlar, sanki hayatlarından vazgeçmiş gibiler. Enazından biz yaşamayı sevenler, haklarımıza sarılalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Biz sarılalım, küçük kız çocuklarına da sarılmaları gerektiğini hatırlatalım. Haklarını aramayan annelerine benzemesinler ;)

      Sil
  3. Aslında kadınla erkek birbirini tamamlar. Biri olmazsa diğerinin önemi kalmaz ki. Kimse birbirine üstünlük taslayıp zarar vermemeli. Erkekler kendinde kadını hor görme hakkını bulmamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekler kendilerinde o kadar çok hak görüyorlar ki of off. Birlikte mükemmel bir uyum içinde yaşayabilmek varken maalesef bunu başaramıyoruz.

      Sil
  4. Yorum yazmaya korktum şimdi. :) Filmi izlemedim ama önemli bir konuya değinilmiş. Sadece kadınların haklarını araması yeterli değil biz erkeklerin de kadınların haklarını teslim etme eğiliminde olması gerekiyor. Erkeklere küçüklükten itibaren kazandırılan bakış acısının değiştirilmesi iyi yönlendirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Korkma korkma. Çok haklısın söylediklerinde. Zaten sorun biraz da oradan çıkıyor. Erkekler genellikle kadınların çeşitli hakları kazanmalarını istemiyorlar.

      Sil
  5. ekliyorum listeye , mutlaka izleyeceğim , teşekkürler tavsiye için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorum bıraktığın için :) Umarım severek izlersin.

      Sil
  6. Tavsiye için teşekkür ederim..Toplumda kadın erkek tam bir aydınlanma yaşanması dileğiyle..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.