Kod Adı: Londra - London Has Fallen

Posterden de anladığınız gibi Kod Adı: Londra - London Has Fallen oldukça patlamalı - çatlamalı, bombalı - suikastlı bir film. Olympus Has Fallen'ın devam filmi niteliğindeki filmde bu kez Amerikan başkanı, diğer devlet başkanlarıyla birlikte Londra'ya gidiyor.

Bir cenaze törenine katılmak üzere Londra'ya giden ülke liderleri çok geçmeden kendilerini bekleyen sürprizle karşı karşıya kalsalar da asıl hedefin Amerikan başkanı olduğu ortaya çıkıyor. Bu durumda devreye ilk filmden de çok iyi hatırlayacağınız Mike Banning, başkanın en yakın koruması ve en güvendiği adam devreye giriyor. Filmde öyle bir tuzak operasyonu var ki hiçbir silahlı güce güvenemez hale geliyorlar ve yine taaa Amerika'dan gelecek olan destekle kendi kendilerine kurtulmaya çalışıyorlar.

Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim bir nokta var. Filmi çok büyük bir keyifle izlerken, ki ben çok patlamalı filmlerden bir süre sonra sıkılırım, Gerard Butler'ın canlandırdığı karakter Mike, ki Gerard Butler'ı da çok severim, konuşmaya başlıyor. Ne mi diyor? Tabii ki çok çok büyük bir Amerikan propagandası yapıyor ve benim için filmi o noktada bitiriveriyor. İşte benim için çok güzel başlayan ama hayal kırıklığıyla biten bir film serüveni hikayesi daha :) Zaten çeşitli yollarla film boyunca en büyük güç, süper kuvvet, dünyanın hakimi falan olduğunuzu gösteriyorsunuz neden bir de dile dökmek ihtiyacı hissediyorsunuz anlamıyorum.
Demem o ki; London Has Fallen - Kod Adı: Londra aksiyon ve macerayı sevenleri keyifli bir şekilde doyuracak bir film. Amerikan propagandası olmasaydı daha iyi olurdu tabii. Keyifli seyirler dilerim.

10 yorum:

  1. Film Amerika'yı övmek yerine insanlık ideali olmalıydı. Çünkü insanlık ideali evrensel değerlerin özünü teşkil eder. İnsan hayatı ve onurlu yaşaması için yapılan mücadelenin kutsallığına vurgu yapan her film hiç bir insan ayrımı yapmadan bizi kaynaştıran ve inancımızı güçlendiren, umudumuzu arttıran bir film olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh maalesef çok güzel başlamıştı ama öyle bitmedi benim için :/

      Sil
  2. Aksiyonu ve heyecanı yüksek bir filme benziyor. Fragmanına da baktım az önce. Gerard Butler'ı bende severim. Genelde bu tarz filmlerde gizli veya açık propagandalarını yapıyorlar zaten. Dünya'nın savunucusu biziz, ancak biz kurtarırız gibi, artık kulağımı tıkıyorum onlara. İnceleme için teşekkürler, keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin propagandalara ben de alıştım ancak bu kez görmezden gelinmeyecek bir türünü yapmışlardı. İzleyince anlayacaksın ;) Ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Amerikan propogandası o kadar yapılıyor ki... Gerçekten sıkıcı... Bu filmi merak ediyorum, dvd'de izleyeceğim artık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bir yerden sonra sıkıcı bir hal alıyor. İzleyince yorumlarını bekliyorum.

      Sil
  4. bakayım çok uzun değilse en kısa zamanda izlerim. teşekkürler
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  5. Aksiyon varsa izlenecekler listeme ekleyeyim. İzledikten sonra buraya uğrarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı? Hem de en iyilerinden biri var. Bekliyorum o halde.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.