Niyet Defteri - Meltem Güner

Alınacaklar listenizin en başına yazacağınız kitabı buldum arkadaşlar, Meltem Güner'den Niyet defteri. Eee siz niyet etmeyi bilmiyor musunuz ki canım? Kusura bakmayın ama ben dahil hiçbirimiz nasıl niyet edilir bilmiyoruz. Hatta ettiğimiz niyetlerin nerelere gidebileceğinden hiiiç haberimiz yok.

Nasıl niyet edilir? sorusunun cevabını alabileceğiniz kaynak ise tam karşınızda. Peki ne anlatıyor Niyet Defteri?İlk paragrafını sizlerle paylaşayım;

"Niyet, aslında bizim bulunduğumuz bir halden diğer bir hale geçişimizin yol haritası, yolculuk biletidir. Öncelikle nerede olduğumuzun kabulü ve fark edişi ile belirleriz nereye, hangi hale veya duruma geçeceğimizi. Yani önce tespit ve kabul ile başlar her şey, sonra bırakmak ile devam eder. Yani o bulunduğumuz hali, durumu belki de yeri bırakmadan yola çıkamayız. En önemlisi ise varacağımız noktanın beyanıdır ki eğer ne istediğimizi biliyorsak verildiğinde de şükrederiz. Şükür halinde olan bir kalp huzurludur, huzurdadır. Aldığı ve verdiğinin farkında olan hayatla alışveriştedir. Durdurmak istemez, pişmanlık yaşamaz, isteksizlik ona uğramaz, mutluluğun anahtarı onun elindedir."

Eksik bilgilerin bizlere neler kaybettirebileceğini göreceğiniz Niyet Defteri bize diyor ki; Niyet et, et ama niyetin gönlünden gelsin başka şartlar koyma. İçinde konuşup duran antagonistine kulak kabartma ve sustur hatta. Niyetlerini ederken dikkatli et çünkü istediğin olduğunda mutlu olmayabilirsin. Şaka yaparken, en mutlu anında, korktuğunda, öfkelendiğinde ya da herhangi bir duygu durumda ettiğin niyetler en güçlü niyetlerdir o anlarına dikkat et. -me -ma olumsuzluk ekleri hiçbir anlam ifade etmez niyetlerinizi hep pozitif kelimelerle etmelisin. 
Bunlar kitapta anlatılanların bir kısmı ve içerisinde onlarca içinize sıcaklık katacak niyet mevcut. Eminim benim gibi özellikle birkaç tanesinin tam size göre olduğunu göreceksiniz. O halde kitaptan güzel bir niyetle sonlandıralım bu yazıyı;

Geçmişin pişmanlıklarını,
Geleceğin hesaplarını bırakıyorum.
Özgürlüğe adım atıyor ve kendim olmayı kabul ediyorum.

Keyifle okuyun, sevgiyle...

15 yorum:

  1. Ben bu kitaba bayıldım. Çok güzel anlatmışsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyunca daha çok bayılacaksın. Garantisi benden :)

      Sil
  2. Merhaba,

    Bu kitabı duymamıştım, haber verdiğiniz için teşekkürler. Kitap alırken genellikle kapak tasarımlarına dikkat ederim, bu kitap da kapağıyla "Hey, beni de alabilirsin." diyenlerden. Belki bir gün alırım :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka alın. Evet kapağı çekiyor ama içi daha çekici ;)

      Sil
  3. Ilginç bir kitap. Hepimizin okumasi gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Okuyan herkeste bir farklılık yaratacağına eminim.

      Sil
  4. Benim de ilgimi çekti bu kitap. Ben de bakayım. Madem garantisi sizden :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Kitap satın almak istiyorum.Satmak isteyen olursa iletişime gecerse sevinirim.
    rstckmk@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanıyorum Niyet Defteri kitabını almak istiyorsunuz. Maalesef kitap tükenmiş. Meltem Hanım'ın yeni bir kitabı çıkıyor yakın zamanda Sırlar Bohçası isimli. Onun ardından Niyet Defteri de yeniden basıma girecekmiş. Kısa bir zaman sonra kitaba ulaşabilirsiniz. Sevgiler :)

      Sil
    2. Bu aralar kitap konusunda sansım yok. 4 Saatlik Hafta & Az Çalış, Çok Kazan ve İyi Yaşa! - Timothy Ferriss kitabını aramadığım yer kalmadı.çevirmeni ile bile görüştüm. Malesef yok.Teşekkürler yinede..

      Sil
    3. Ne demek rica ederim. Bir süre sonra kolayca ulaşabileceksiniz ama canınızı sıkmayın. Zira Niyet Defteri gerçek okuyucusundaysa tekrar tekrar okunacak bir kitap bu nedenle kolay kolay satacaklarını sanmıyorum.

      Sil
    4. Ciddi mi? Bunu da duyduktan sonra merakım daha da arttı.Sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.