Victor Frankenstein

Mary Shelley'nin aynı isimli gotik kitabından beyaz perdeye yeniden, yeniden ve yeniden aktarılan Victor Frankenstein'ı yorumluyorum bu kez. Harry Potter serisi sonrası Daniel Redcliffe'in her yeni filmini izlemek zorundaymışım gibi bir his doğuyor içime, belki sizler için de öyledir. Eh diğer oyuncu da James McAvoy olunca izleme isteği katlandı da katlandı. O halde bu kez Frankenstein nasıl ele alınmış bir bakalım.

Küçüklüğünden beri biçimsiz vücudu ve çirkin tipi yüzünden bir sirkte çalışan ama sürekli işkencelere maruz kalan isimsiz adam, bir gün sirkte yaşanan bir kaza sonucu Victor Frankenstein ile tanışır. Bu isimsiz adam ipten düşen kadını, ölmek üzereyken, tıp bilgisiyle hayata döndürür ve Victor'un dikkatini çeker. Çok geçmeden onu sirkten kaçıran Victor onu düzeltir ve ona İgor adını verir.  

Hayatı birden bire değişen, tam bir ucube hayatı sürerken birden doktor ilgidi gören İgor hayatını kurtaran adama daha o ilk anda hayran olur ve ne derse yapmaya karar verir. Birlikte hiç kimsenin aklına gelmeyecek, hayal bile edilemeyecek bir projeye imza atarlar. Victor yıllardan beri uğraştığı bu projedeki kayıp parçasının İgor olduğunu daha ilk anda anlamıştır.

Ne var ki her şey maalesef plandığı gibi gitmez. Yollarına birçok engel çıkacak ve peşlerini hiç bırakmayacaktır. İgor hırsına yenik düşen Victor'u bir süre engellemeye çalışıp onunla yollarını ayırsa da sonrasında içindeki gerçek acıyı fark edip yeniden yardımına koşacaktır. Gittiğinde karşılaştığı manzara ise hiç de beklediği gibi olmayacaktır.

Kitabını henüz okumadığım gibi Frankenstein'ın sinemaya aktarılan projelerinin çoğunu da izlemedim. Hatta birini sadece hayal meyal hatırlıyorum diyebilirim. Sanıyorum Frankenstein ile uyuşmayan bir şeylerimiz var. Bu filmde de birçok farklı yerini ayrı ayrı sevmiş olsam da filmin bütününü düşündüğümde bir sevemedim, ısınamadım kendisine. Yine de izlerseniz yorum atmayı unutmayın. Ben neresini sevemedim birlikte çözümünü bulalım ;) Keyifli seyirler.

11 yorum:

  1. Harry Potter'dan sonra hiç bir filmi tutmadı ya ona yanarım. :D Ama bu filmi çok güzel duruyor, mutlaka izleyeceğim! :)

    YanıtlaSil
  2. çok ilgimi çekti frankestein kitabını ayrı filmleri ayrı severim tabi ki kitapla alakası yok bunun kitapta igor diye bir karakter yoktu filmlerde de igor yardımcısıdır dr.'un ve kitabın orijinali oldukça acıklı trajik bir öyküdür bir korku hikayesi değildir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm o zaman kitabını ben de okuyayım. Filmlerden ötürü hep uzak durmuştum kitaptan. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Frankenstein'ı çok severim ama bu uyarlamasını henüz izlemedim, sen pek sevemeyince de tereddüte düştüm açıkçası o.O yine de bilmiyorum bi şans verilebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Frankenstein'le aram hiç düzelmedi o yüzden bence sen bir şans ver ;)

      Sil
  4. Birkaç eski filmi izlemistim. Karsilastirmak için izlenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskileri izlediysen bence de karşılaştırmak için mutlaka izle.

      Sil
  5. James McAvoy varsa izlerim. Onun bütün filmlerini izlerim. Çok sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu :-)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba sizide aramızda görmek isteriz.Editör başvuruları başlamış bulunmaktadır.
    http://www.hamdicetin.com.tr/2016/04/asosyocom-basvurular.html

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.